Προετοιμασία 5′
ΥΛΙΚΑ (για 1 σάντουιτς)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρή σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
90 γρ. ροδέλες μαύρης ελιάς
1 κ.σ. βασιλικός, λεπτοκομμένος
1 κ.γ. πελτές ντομάτας
1 χωριάτικο ατομικό καρβελάκι από χαρούπι ή ολικής άλεσης
2 κ.γ. ξύγαλο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τις ελιές για 1-2 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι, τα φύλλα του βασιλικού και τον πελτέ και ανακατεύουμε για ακόμη 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανοίγουμε με μαχαίρι το καρβελάκι στη μέση και αλείφουμε το εσωτερικό με το ξύγαλο. Προσθέτουμε τις ελιές.