Προετοιμασία 10’ Αναμονή 45’ Βράσιμο 8’
ΥΛΙΚΑ (για 4 σάντουιτς)
5 μεγάλα αυγά
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάπαρη
1 κ.σ. σχοινοπρασο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 γεμάτη κ.σ. ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι
1 1/2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.γ. αγγλική μουστάρδα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι κόκκινο
αλάτι θαλασσινό
μαύρο πιπέρι τριμμένο
4 φύλλα μαρούλι iceberg κομμένα σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια
1 τομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες, χωρίς τα σπόρια
1 μεγάλη μπαγκέτα ή άλλο ψωμί της προτίμησης μας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα αυγά σφιχτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα καθαρίζουμε από τα τσόφλια και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι, την κάπαρη, το σχοινόπρασο, το κουκουνάρι και το ανθότυρο. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το αγουρέλαιο και το ξύδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Βάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 45 λεπτά.
Κόβουμε τη μπαγκέτα στα τέσσερα. Ανοίγουμε στα δυο τα ψωμάκια μας και τοποθετούμε στη βάση το μαρούλι, από πάνω τις φέτες τις τομάτας και από πάνω απλώνουμε από το μείγμα της αυγοσαλάτας. Κλείνουμε τα σάντουιτς και τα τυλίγουμε με λαδόκολλα.