Σήμερα το  μεσημέρι στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ξεκινάει σε ριμέικ, ένα έργο που είδαμε το 2005-2006 με τις υποκλοπές επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή μέσω  παρεμβάσεων στο λογισμικό της Vodafone.

Τότε, αν θυμάμαι καλά, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είχε  μετατραπεί σε Εξεταστική Επιτροπή, με ό,τι αυτό  συνεπάγεται για την «αλήθεια» του  Κοινοβουλευτισμού.

Τι θα προτείνει ο συνταγματολόγος  υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στον Πρωθυπουργό; Την υποβολή εκ μέρους της ΝΔ δικής της πρότασης σε αντίθεση με την πρόταση της μειοψηφίας, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προς συμψηφισμό, ή θα συστήσει να ακολουθήσει, εκ του Κανονισμού της Βουλής, το παράδειγμα  Καραμανλή; Η «αλήθεια» του Κοινοβουλευτισμού ασφαλώς προβλέπει για όλα.

Και είναι φυσικό όταν στην πολιτική δεν υπάρχουν γεγονότα παρά μόνο ερμηνείες και η αλήθεια δεν είναι παρά μια σειρά μεταφορών, μετωνυμιών και ανθρωπομορφισμών όπως άλλωστε και η αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας, χωρίς την οποία θα πεθαίναμε από ανία  -πράγμα που θα διαπιστώσουμε τις επόμενες ημέρες στην τηλεόραση, σε ριπλέι.