Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 25΄

 ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες) 

6 κ.σ. ελαιόλαδο

650 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (στήθος και μπούτια), κομμένο σε μπουκιές

400 γρ. μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε μπουκιές

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

1 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. αποξηραμένο

Χυμός από 1 λάιμ

120 γρ. φέτα τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζεσταίνουμε καλά σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα κολοκυθάκια να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο, φέρνουμε μία βόλτα να γυαλίσουν και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί το τυρί και να έχουμε μια σάλτσα σαν κρέμα

Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε ζεστό.

Tip: Αν τα κολοκυθάκια τα θέλουμε πολύ μαλακά, καλό θα ήταν να τα βράσουμε προηγουμένως για 8 λεπτά. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό μας με έναν πουρέ πατάτας ή με ένα λευκό ρύζι.