Για τον Ίλον Μασκ, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τα περισσότερα ξεκινούν με ένα Tweet , όπως έγινε και με τη πρόθεσή τουνα αγοράσει το ίδιο το Twitter, σε μια υπόθεση που έχει καταλήξει στα δικαστήρια.
Το νέο του «τιτίβισμα» στοχεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, γράφοντας λακωνικά ότι σχεδιάζει να αγοράσει την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Manchester United, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
«Αγοράζω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι ευπρόσδεκτη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μασκ. Η ομάδα με έδρα τη βόρεια Αγγλία έχει περισσότερους από 32 εκατομμύρια ακόλουθους στον κύριο λογαριασμό της στο Twitter και το tweet του Μασκ είχε συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες «likes» στην πλατφόρμα μέσα σε δύο ώρες.
Ωστόσο η πλάκα κράτησε για λίγο καθώς σε νέο του Twitter λίγο αργότερα έσπευσε να πει ότι αστειευόταν .
«Όχι, αυτό είναι ένα αστείο στο Twitter. Δεν αγοράζω αθλητικές ομάδες», απάντησε ο Μασκ, όταν ρωτήθηκε από έναν χρήστη εάν σοβαρολογεί για την αγορά του συλλόγου.
Η ανάρτηση του Μασκ ήταν ένα επόμενο σχόλιο σε προηγούμενο tweet: «Για να είμαι σαφής, υποστηρίζω το αριστερό μισό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και το δεξιό μισό του Δημοκρατικού Κόμματος!». Το αριστερό μισό και το δεξί μισό (σ.σ. χαφ) είναι θέσεις ενδεκάδας ποδοσφαίρου.
Τα προβλήματα στην ομάδα
Η Μάντσεστερ Γιουνάτεντ τον τελευταίο καιρό έχει διαχειριστεί καταστάσεις με λάθος τρόπους όπως αυτό αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, είτε πρόκειται για την κακή της αγωνιστική κατάσταση, σε Premier League και Ευρώπη, είτε για τα μεταγραφικά, αλλά και στην περίπτωση του Ρονάλντο.
Ο κόσμος δυσανασχετεί και αντιδράει με λάθος τρόπους, οι παίκτες δεν είναι ευχαριστημένοι και… οι χορηγοί αποχωρούν, βλέποντας ένα καράβι όχι να βουλιάζει αλλά να έχει χαθεί η πυξίδα.
Το τελευταίο «χαστούκι» στους «κόκκινους διαβόλους» ήρθε από τον χορηγό που εμφανίζεται στο μπροστινό μέρος της φανέλας, την TeamViwer», η οποία θεωρεί ότι η Γιουνάιτεντ είναι υπεύθυνη για την πτώση της μετοχής της.
Οι συνήθειες του Μασκ
Ο Μασκ έχει ιστορικό αντισυμβατικών ενεργειών και σχολίων, κάτι που καθιστά δύσκολο μερικές φορές να καταλάβει κανείς πότε αστειεύεται.
«Στη συνέχεια, αγοράζω την Coca-Cola για να βάλω ξανά την κοκαΐνη», έγραψε ο Μασκ στο Twitter στις 27 Αυγούστου, δύο ημέρες αφότου το διοικητικό συμβούλιο του Twitter αποδέχτηκε την αυτόκλητη προσφορά του – που ανακοινώθηκε στη ροή του στο Twitter – να αγοράσει την εταιρεία. Αυτή τη στιγμή ο Μασκ προσπαθεί να αποχωρήσει από μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, η οποία τον οδήγησε στα δικαστήρια
Τα tweets του Musk σχετικά με πιθανές εξαγορές τον έχουν φέρει σε αντιπαράθεση με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ στο παρελθόν.
Το 2018, έγραψε στο Twitter ότι υπήρχε «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» για μια συμφωνία 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ιδιωτικοποίηση της Tesla, αλλά δεν προχώρησε σε μια προσφορά. Ο Μασκ και η Tesla κατέβαλαν πολιτικά πρόστιμα 20 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας – και ο Μασκ παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Tesla.
Οι φιλοδοξίες του Μασκ κυμαίνονται από τον αποικισμό του Άρη έως τη δημιουργία μιας νέας βιώσιμης ενεργειακής οικονομίας και στη διαδικασία έχει χτίσει την πολυτιμότερη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο, την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, την εταιρεία πυραύλων SpaceX και μια σειρά από μικρότερες εταιρείες.