Το “BHMAGAZINO” που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο φιλοξενεί στο εξώφυλλό του τον αθλητή-super star Αρμάντ Ντουπλάντις.
Ο αποκαλούμενος «Ιπτάμενος Σουηδός» καταρρίπτει το ένα παγκόσμιο ρεκόρ μετά το άλλο στο άλμα επί κοντώ ενώ στα 23 του μόλις χρόνια απολαμβάνει μία κινηματογραφικού τύπου ζωή.
Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη: «Τα καλά έργα είναι σαν τα διαμάντια: λάμπουν»
Η ιστορικός τέχνης και διευθύντρια της Citronne ξετυλίγει την ιστορία της γκαλερί που έβαλε τον Πόρο στον εικαστικό χάρτη.
Είναι η γυναίκα που κατέστησε τον Πόρο σημείο αναφοράς στα καλλιτεχνικά πράγματα της Ελλάδας. Το 2006 δημιούργησε στο καταπράσινο νησί που ο Σεφέρης χαρακτήρισε «τόπο για διακεκριμένους διεθνείς ερωμένους» την γκαλερί Citronne, τον χώρο τέχνης που άλλαξε την έννοια των «καλοκαιρινών γκαλερί» στα νησιά. Ενδεικτικά, ο Γιώργος Λάππας, ο Γιάννης Αδαμάκος, ο Στήβεν Aντωνάκος, ο Κώστας Βαρώτσος, η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, ο Κρις Γιανάκος, ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης, η Aφροδίτη Λίτη, ο Αλέκος Κυραρίνης, ο Χρόνης Μπότσογλου, ο Κωνσταντίνος Ξενάκης, ο Σωτήρης Σόρογκας, ο Μαρκ Χατζηπατέρας και ο Γιάννης Ψυχοπαίδης είναι μερικοί από τους σπουδαίους καλλιτέχνες που φιλοξενήθηκαν εντός των τειχών της διάσημης πλέον γκαλερί.
Η Ερη Βαρδάκη συνομιλεί με την ιστορικό τέχνης και γκαλερίστα για τα 16 χρόνια παρουσίας της στα εικαστικά πράγματα της χώρας, για τις στιβαρές εκθέσεις που δημιούργησε φιλοξενώντας την αφρόκρεμα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, για τα στοιχήματα του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο.
Ευεξία δίπλα στο νερό
Μια απολαυστική διαδικασία χαλάρωσης και αναζωογόνησης βουτηγμένη στην πολυτέλεια.
Χώροι χαλάρωσης και θεραπειών όπου οι παραδοσιακές θεωρίες και μέθοδοι συναντούν τη σύγχρονη ιατρική, τα spa έρχονται για να μας βοηθήσουν να ξαναβρούμε τον… χαμένο εαυτό μας. Δηλαδή τον εξωστρεφή και αισιόδοξο εαυτό μας, ο οποίος κρύβεται πλέον πίσω από την επιβαρυμένη καθημερινότητά μας, κάτω από τόνους εκκρεμοτήτων, υποχρεώσεων, ανασφαλειών και φόβων. Ερχονται την ίδια στιγμή για να μας κάνουν να νιώσουμε λίγο πιο φρέσκοι, πιο όμορφοι και πιο νέοι από ό,τι λένε οι τελευταίες φωτογραφίες μας και οι ημερομηνίες στην ταυτότητά μας. Αυτά υπόσχονται μεταξύ άλλων οι ονειρικοί χώροι των spa που προβάλλουν και ως ιδανικοί προορισμοί για τις καλοκαιρινές διακοπές μας, καθώς λειτουργούν δίπλα στο νερό, οι περισσότεροι στη θάλασσα, άλλα και σε λίμνες ή σε ποτάμια.
Ο Κοσμάς Βίδος μάς ταξιδεύει σε πολυτελείς ναούς του well being από την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία ως την Ελβετία και την Ιταλία και από το Μεξικό και τη Νέα Ζηλανδία, ως την Ισπανία, την Καμπότζη και την Ελλάδα.
Ασάφ Αβιντάν εκ βαθέων
Ο ισραηλινός καλλιτέχνης αποκαλύπτεται λίγο πριν ανεβεί στη σκηνή του Ηρωδείου.
«Οταν γράφεις μουσική πρέπει να ξέρεις τι λες, τι ψάχνεις να βρεις, γιατί θέλεις να το βρεις ή να το πεις. Η Ελλάδα είναι ένα ωραίο μέρος να μιλήσει κανείς για τον Λέοναρντ Κοέν. Που βρίσκονται οι σημερινοί Κοέν; Το έχω ξαναπεί αλλά ακόμη βρίσκω συναρπαστικό το γεγονός ότι την ίδια εβδομάδα πέθανε ο Κοέν και εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ. Ημουν σε περιοδεία και σκεφτόμουν όλη την ώρα τι χάσαμε και τι κερδίσαμε εκείνη την εβδομάδα. Πρώτη φορά στη ζωή ένιωσα ότι δεν μπορώ άλλο να είμαι εγωιστής, ότι δεν είναι μόνο δικό μου αυτό το ταξίδι. Οι καλλιτέχνες πρέπει να επιτελούν και έναν ρόλο, όχι απαραιτήτως να δίνουν έτοιμες απαντήσεις αλλά να φωτίζουν κάποια σημεία της διαδρομής, να αφήνουν το περιθώριο να εκφραστούν κάποια συναισθήματα. Στις playlists μου θα βρείτε Μπομπ Ντίλαν και Αζναβούρ και Τομ Γουέιτς, δεν συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί τους, αυτοί είναι γίγαντες κι εγώ ένας απλός θνητός, όμως οφείλω να ακολουθήσω το παράδειγμά τους με όποιον τρόπο μπορώ. Αυτό είναι το χρέος ενός καλλιτέχνη». Οι σκέψεις και τα τραγούδια του Ασάφ Αβιντάν κυλούν αβίαστα και κινούνται με χαρακτηριστική ευκολία σε διαφορετικά μονοπάτια, από την τέχνη και την πολιτική μέχρι τη μυθολογία και τον έρωτα.
Ο Γιώργος Νάστος καταγράφει μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον 42χρονο ισραηλινό καλλιτέχνη που έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια ως δημιουργός με εξαιρετικής γραφής άλμπουμ όπως το πρόσφατο «Anagnorisis» που μοιάζει να κλείνει το μάτι στους έλληνες θαυμαστές του.