Ο καθηγητής Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, την απότομη αύξηση των κρουσμάτων στους τουριστικούς προορισμούς αλλά και για τον συναγερμό που έχει σημάνει στο Λονδίνο από την έξαρση του ιού της πολιομυελίτιδας σε παιδιά.
Για την κατάσταση του κοροναϊού, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής μίλησε ο καθηγητής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξέφρασε την ικανοποίησή του.
Ο κος Μαγιορκίνης σχολίασε, συγκεκριμένα για την κατάσταση: «Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα είδαμε την συρρίκνωση να συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Γεγονός που φαίνεται και από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στον αριθμό των διασωληνωμένων. Μέχρι στιγμής το σενάριο πηγαίνει όπως είχαμε προβλέψει, δεν περάσαμε του 150 διασωληνωμένους και μάλιστα χωρίς μέτρα σε αντίθεση με πέρυσι το καλοκαίρι. Άρα πήγε πολύ καλά φέτος και θα συνεχίσει να πηγαίνει έτσι, καθώς υπολογίζουμε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει τελειώσει η ύφεση αυτής της έξαρσης».
Παραλλαγές φθινοπώρου
Για τις παραλλαγές ο καθηγητής ανέφερε:« Μέχρι τώρα λογικά θα περιμένουμε να δούμε μία υποπαραλλαγή της «Όμικρον» και μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά και αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε με σιγουριά».
Θάνατοι από κοροναϊό και με κοροναϊό– Ποιος ο λόγος της συγκεκριμενοποίησης
Δεν θα σταματήσει η καταγραφή των θανάτων, ξεκαθάρισε αρχικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Εξήγησε ότι η διαφοροποίηση αυτή που θα γίνει εξυπηρετεί ένα διπλό στόχο: «Η συγκεκριμενοποίηση των θανάτων από κοροναϊό ή με κοροναϊό εξυπηρετεί τον πρώτο στόχο που είναι να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα της νοσηρότητας και της θνησιμότητας του ιού και δεύτερον αυτοί οι υπολογισμοί επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα που έχουν τα φάρμακα και τα εμβόλια. Υπάρχει ένας απώτερος σκοπός σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα».
Συναγερμός στο Λονδίνο για την έξαρση της πολιομυελίτιδας
Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές του Λονδίνου, καθώς οι έρευνες στα λύματα της βρετανικής πρωτεύουσας έδειξαν εμφάνιση του πολύ επικίνδυνου για τα παιδιά ιού της πολιομυελίτιδας, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί άρον-άρον ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 1 έως 9 ετών.
Στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό, εκτίμησε ο κ. Μαγιορκίνης, γιατί τα επίπεδα του παιδικού εμβολιασμού και συγκεκριμένα της πολιομυελίτιδας είναι σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα.
Στο Λονδίνο αντίθετα το παιδικό εμβολιαστικό πρωτόκολλο είναι πολύ πιο χαλαρά σε αντίθεση με την Ελλάδα.
Πηγή: MEGA