Προσγειώθηκε στην Ταϊβάν η Νάνσι Πελόζι

Παρά τις απειλές της Κίνας η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής προσγειώθηκε στην Ταϊπέι

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έφτασε σήμερα στην Ταϊβάν με ένα σαφές μήνυμα για την Κίνα, λέγοντας ότι η δέσμευση των ΗΠΑ για μια δημοκρατική Ταϊβάν είναι πιο σημαντική από ποτέ.

«Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου μας στην Ταϊβάν τιμά την ακλόνητη δέσμευση της Αμερικής να υποστηρίξει τη ζωντανή δημοκρατία της Ταϊβάν», είπε η Πελόζι σε δήλωση λίγο μετά την προσγείωση του αεροσκάφους που την μετέφερε.

«Η αλληλεγγύη της Αμερικής προς τους 23 εκατομμύρια ανθρώπους της Ταϊβάν είναι πιο σημαντική σήμερα από ποτέ, καθώς ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επιλογή μεταξύ απολυταρχίας και δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά

Οι απειλές της Κίνας

Η Νάνσι Πελόζι έφτασε στην Ταϊβάν παρά τις απειλές από την Κίνα

Λίγο μετά τις 22.45 (τοπική ώρα) το αεροσκάφος SPAR19 που μετέφερε την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έφτασε στο αεροδρόμιο Songshan της Ταϊπέι, το οποίο φιλοξενεί και στρατιωτική βάση.

Η αμερικανίδα πολιτικός είναι ο υψηλότερος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέφθηκε τα τελευταία 25 χρόνια την Ταιβάν την οποία η Κίνα θεωρεί αποσχισθείσα επαρχία.

Η επίσκεψη της Πελόζι έχει εξοργίσει την Κίνα, η οποία εδώ και χρόνια προσπαθεί να απομονώσει διπλωματικά την Ταϊβάν και θεωρεί τέτοιου είδους επαφές με υψηλού επιπέδου ξένους αξιωματούχους ως σημάδια υποστήριξης της επίσημης ανεξαρτησίας του νησιού.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.