Κι όμως, δεν είναι φρουτοσαλάτα!

Βασίζεται στον υπέροχο ελληνικό συνδυασμό (καρπούζι - φέτα), στον οποίο προσθέτουμε ένα ακόμα σπουδαίο ντουέτο (πεπόνι + αλλαντικό) και κάππαρη. Το μυστικό είναι να παγώσουμε καλά τα φρούτα.

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. καρπούζι, κομμένο σε μικρούς κύβους

2 φλ. πεπόνι αργίτικο, κομμένο σε μικρούς κύβους

1 μικρό αγγούρι (κατά προτίμηση βιολογικό) με τη φλούδα, παγωμένο, κομμένο σε φέτες και στη συνέχεια σε τέταρτα

1/2 φλ. φύλλα φρέσκου δυόσμου

1 φλ. φέτα σκληρή βαρελίσια, κομμένη σε μικρούς κύβους

2 κ.σ. κάππαρη

5-6 φέτες λούζα Τήνου ή λούτζα Ευρυτανίας. Αν δεν βρούμε τις αντικαθιστούμε με προσούτο

1 κ.σ. μαύρο σουσάμι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμός από ένα λεμόνι

Θαλασσινό αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πρώτα κόβουμε τα φρούτα σε κύβους και στη συνέχεια τα βάζουμε χωριστά, σε δύο σουρωτήρια μέσα σε βαθύ πιάτο και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Οταν πρόκειται να σερβίρουμε, τα βγάζουμε από το ψυγείο, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.