Tα συστατικά της Τέχνης ήταν πάντα τα ίδια: το πάθος του καλλιτέχνη ή του τεχνίτη για όλα όσα του χαρίζουν την έμπνευση, και η αφοσίωσή του στη δουλειά του, που επιτρέπει στα οράματα να γίνουν πράξη. Και η γεύση της, αποσταγμένη σε πολύτιμα μπουκάλια, ταυτίζεται με εκείνη της Don Julio, της πρώτης εκλεκτής tequila που γεννήθηκε μέσα από αυτές ακριβώς τις διεργασίες, χάρη στην πραγματική αγάπη του Don Julio González για το φημισμένο ποτό της πατρίδας του.

Έκτοτε, η μοναδική tequila Don Julio, με την απαλή αίσθηση, το λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και βοτάνων και τη δροσερή, υφάλμυρη επίγευση, έχει τολμήσει να ακολουθήσει πολλές διαφορετικές διαδρομές, ανακαλύπτοντας κάθε φορά και μια νέα, αλλά εξίσου premium εκδοχή του εαυτού της.

Τα πρόσωπα της δημιουργίας

Είναι αδύνατον να ξεχωρίσουμε την αγαπημένη μας. Στην Don Julio Reposado, παλαιωμένη για οκτώ μήνες σε δρύινα βαρέλια, ανακαλύπτουμε ξεχωριστά αρώματα αμυγδάλου-καρύδας και λευκής σοκολάτας. Η Don Julio Anejo, ωριμασμένη επί 18 μήνες σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια, ξαφνιάζει τον ουρανίσκο με την περίπλοκη γεύση της. Η Don Julio 70, από προσεκτικά επιλεγμένη, εντελώς ώριμη γαλάζια αγαύη Weber, παλαιώνει για 18 μήνες σε βαρέλια Bourbon κι έπειτα υποβάλλεται σε φιλτράρισμα άνθρακα για να ανακτήσει τις βασικές νότες εσπεριδοειδών μιας tequila blanco. Ίσως εντυπωσιακότερη από όλες, η Don Julio 1942 ωριμάζει για 2,5 χρόνια σε βαρέλια από λευκή βελανιδιά, για να αποκτήσει την ενδιαφέρουσα γεύση και τα πλούσια καραμελένια αρώματά της.

Με λίγα λόγια, κάθε κομψό μπουκάλι Don Julio έρχεται με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά – όμως όλα τους μοιράζονται το ίδιο μυστικό. Στην καρδιά τους βρίσκεται η all-time classic Don Julio Blanco, η premium tequila από 100% μπλε αγαύη διαλεγμένη στο χέρι, αποτελεί τη βάση για όλες τις υπόλοιπες παραλλαγές Don Julio, διατηρώντας στο ακέραιο και την ξεχωριστή γοητεία της. Αρώματα πιπεριού, νότες ορυκτότητας και εσπεριδοειδή όπως lime και ροζ grapefruit, φέρνουν στην επιφάνεια μια διαρκή και υπέροχη επίγευση με καθαρές φρέσκιες βοτανικές νότες και στοιχεία μαύρου πιπεριού.

Έξι cool artisans

Αυτόν ακριβώς τον ξεχωριστό χαρακτήρα αποφάσισε να γιορτάσει η Don Julio κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Μύκονο, με εκλεκτή συντροφιά που αντανακλά τις αξίες που εκπροσωπεί. Ο λόγος για τους έξι μοναδικούς artisans, Παΐσιο Μεντεσίδη (Jewel Manufacturer), Ιάνθη Μιχαλάκη & Μαρία Αλαφούζου (bakers του φούρνου Kora), Κρίτωνα Πουλή (Chef Patisserie του Bon Bon Fait Maison), Μελίνα Κόαν (ζωγράφος) και Δήμητρα Γρίβα (Potterist & Concrete Artist) που απόλαυσαν το αγαπημένο ποτό σε σημεία-ορόσημα της Μυκόνου, όπως η Φτελιά, το Alemagou και το JackieO’, εμπνεύστηκαν από τη γεύση και από το νησί και επέστρεψαν στη βάση τους με έμπνευση για νέες δημιουργίες.

Γιατί το ίδιο πάθος που έστρεψε τον Don Julio González στη δημιουργία της πρώτης εκλεκτής tequila στον κόσμο, μπορεί να μετουσιώσει την αλμύρα, το φως, τις γραμμές, την πλαστικότητα του Αιγαίου σε εκλεκτά κοσμήματα, μοναδικό άρτο, επιδόρπια με Don Julio reposado, πίνακες και κεραμικά, Και μας βοηθά να διακρίνουμε παράθυρα έκφρασης και δημιουργικότητας, ακόμη και στις πιο αδιάφορες διαδικασίες της καθημερινότητάς μας.

Salud, λοιπόν, στις μικρές και τις μεγάλες αφορμές για δημιουργία που κρύβονται σε κοινή θέα.

Απολαύστε υπεύθυνα.