Τελευταίο αντίο για Πολ Σορβίνο και Ντέιβιντ Γουόρνερ

Σημαντικοί εργάτες του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

Δυο πολύ αγαπητοί ηθοποιοί που διέπρεψαν στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση έφυγαν προσφάτως από την ζωή: την περασμένη Κυριακή πέθανε στο Ντένβιλ Χολ του Λονδίνου ο Βρετανός Ντέιβιντ Γουόρνερ που ήταν 80 ετών και έπασχε από καρκίνο και μια ημέρα μετά, στον Τζάκσονβιλ της Φλόνιντα εξέπνευσε σε ηλικία 83 ετών ο Πολ Σορβίνο.

Ηθοποιοί δεύτερων κυρίως ρόλων στο σινεμά και στην τηλεόραση είχαν και οι δύο τεράστια παρουσία στην μικρή και την μεγάλη οθόνη: μετρούσαν ο μεν Γουόρνερ περισσότερους από 210 τίτλους, ο δε Σορβίνο περισσότερους από 160.

Ντέιβιντ Χάτερσλι Γουόρνερ: Πολύτιμος δευτεραγωνιστής

Ο Ντέιβιντ Χάτερσλι Γουόρνερ που θα έκλεινε τα 81 στις 29 Ιουλίου, ήταν γεννημένος στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και είχε άσχημη παιδική ηλικία. Το όνομά του συνδέθηκε με το βρετανικό Free Cinema στην Αγγλία χάρη κυρίως στην δραματική κωμωδία του Κάρελ Ράιζ «Μόργκαν ο τρελός εραστής» (1966) στην οποία πρωταγωνίστησε.

Στην συνέχεια έγινε πολύτιμος δευτεραγωνιστής χαρακτηριστικών ταινιών της δεκαετίας του 1970 και στις δύο όχθες του Ατλαντικού και υποδύθηκε συχνά «προβληματικούς» χαρακτήρες: ανάμεσα στις ταινίες αυτές τα «Αδέσποτα σκυλιά» (1971) και ο «Σιδηρούς σταυρός» (1977) του Σαμ Πέκινπα, η «Προφητεία» (1976) του Ρίτσαρντ Ντόνερ και ο «Ταξιδιώτης του χρόνου» (1979) του Νίκολας Μέγιερ όπου ο Γουόρνερ έπαιξε τον Τζακ Αντεροβγάλτη. Η ταινία τρόμου και φαντασίας «Η παρέα των λύκων» και το πρωτοποριακό φιλμ επιστημονικής φαντασίας «Τρον»  ανήκουν στις επιτυχίες του στα eighties, οι φαν του Σταρ Τρεκ τον εκτίμησαν ως Καρντάσιαν σε δύο ταινίες Star Trek τις «Σταρ Τρεκ: Η επόμενη γενιά» (1987) και «Σταρ Τρεκ VI: Ο άγνωστος κόσμος» (1991) ενώ τέλος μια σειρά στην οποία έκανε αίσθηση είναι ο «Επιθεωρητής Βαλάντερ» όπου υποδύθηκε τον πατέρα του ήρωα του τίτλου τον οποίο έπαιξε ο Κένεθ Μπράνα.

Πολ Σορβίνο: Οι δύο ιστορικοί ρόλοι

Παίζοντας γκάνγκστερ και αστυνομικούς σε πολλές ταινίες, ο γεννημένος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης Πολ Σορβίνο, πατέρας της ηθοποιού Μάιρα Σορβίνο, έχει μείνει στην Ιστορία για δύο ρόλους: ήταν ο «νονός» μιας ιταλοαμερικανικής «φαμίλιας» στα «Καλά παιδιά» (1990)  του Μάρτιν Σκορσέζε και ο κουτσός προϊστάμενος του αστυνομικού του Αλ Πατσίνο στο «Ψωνιστήρι» (1980) του Γουίλιαμ Φρίντκιν. Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Σορβίνο έγινε το 1970 στην ταινία «Wheres poppa?», ενώ μια από τις μεγάλες θεατρικές επιτυχίες του στο Μπρόντγοουεϊ ήταν το έργο του Τζέισον Μίλερ «That Championship Season» που το 1981 μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο. Mια από τις τελευταίες επιτυχίες του ήταν η τηλεοπτική σειρά «Godfather of Harlem» όπου ο Σορβίνο υποδύθηκε τον πραγματικό γκάνγκστερ, Φρανκ Κοστέλο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.