Προετοιμασία 15′, Αναμονή τουλάχιστον 4 ώρες
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
8 αγγούρια
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
2 σταγόνες ταμπάσκο
5-6 κλωναράκια μάραθου, ψιλοκομμένα
Χυμός από 2 λάιμ
12 φύλλα δυόσμου
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ταρτάρ ντομάτας με καπνιστό χέλι
2 ντομάτες
¼ πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
¼ ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
60 γρ. καπνιστό χέλι, ψιλοκομμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε καλά τα αγγούρια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 4 ώρες. Τα πολτοποιούμε καλά στο μπλέντερ.
Ταρτάρ: Βουτάμε για 1 λεπτό τις ντομάτες σε νερό που βράζει και αφαιρούμε τις φλούδες και τα σπόρια τους. Τις ψιλοκόβουμε. Τις ανακατεύουμε με την πιπεριά, το κρεμμύδι και το χέλι και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε τη σούπα στα μπολ και γαρνίρουμε με το ταρτάρ.