Σούπα αμυγδάλου

Ένα ελαφρύ πιάτο με καταγωγή από τον ισπανικό νότο.

Προετοιμασία 10′, Αναμονή 30′

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

100 γρ. αμύγδαλα λευκά

1 σκελίδα σκόρδου, χωρίς τη φύτρα

120 γρ. ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο

40 γρ. μηλόξιδο

90 γρ. ελαιόλαδο

180 γρ. νερό

2 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο

Λάδι αμυγδάλου, για το σερβίρισμα

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με το σκόρδο. Προσθέτουμε το ψωμί, αλατοπίπερο, το ξίδι, το λάδι, το νερό και τα πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τη σούπα σε ένα μπολ ή άλλο σκεύος, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρουμε με αμύγδαλο φιλέ, λίγο λάδι αμυγδάλου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.