Τη νομική διάσταση της αναστολής εκτέλεσης της ποινής στην υπόθεση Λιγνάδη μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο που προκάλεσε αντιδράσεις, εξήγησε ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
«Καταρχήν έχουμε νομοθεσία που προβλέπει τη δυνατότητα του δικαστηρίου να χορηγήσει αναστολή εφόσον έχει ασκηθεί έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. Αυτό προβλέπεται από την ποινική δικονομία. Σωστά προβλέπεται, προβλεπόταν ανέκαθεν», σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Status FM.
- Διαβάστε επίσης: Ο βιαστής Λιγνάδης, τα λαϊκά δικαστήρια και οι υποκριτές
Όπως ανέφερε ο καθηγητής, σε μεγάλο βαθμό το θέμα πήρε διαστάσεις για δύο λόγους και εξήγησε χαρακτηριστικά: «Ο πρώτος ήταν ότι με την αναγγελία της αναστολής υπήρξαν κοινωνικές αντιδράσεις και ο δεύτερος ήταν διότι ξαφνικά με την πρώτη συνειδητοποίηση των αντιδράσεων, η ΕΡΤ ανέφερε ότι αυτό οφείλεται στον νόμο Παρασκευόπουλου, και σε αυτό αντέδρασα και εγώ».
Πέτσας: Η κοινωνία δεν θέλει ένας καταδικασμένος για βιασμό να είναι εκτός φυλακής
Την ώρα που ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, τόνισε πως ο πελάτης του είναι αυτός που πρέπει να διαμαρτύρεται για την δικαστική απόφαση, οι αντιδράσεις για το πανό που στην Επίδαυρο κατά της αποφυλάκισης Λιγνάδη, συνεχίζονται.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε επίσης στις εκλογές, στα ελληνοτουρκικά, αλλά και σε θέματα οικονομίας.
Αναλυτικότερα, ξεκάθαρη ήταν η στάση του κ. Πέτσα σε ότι αφορά τις αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη
Ο υπουργός επεσήμανε ότι «αυτό που δεν μπορεί να ανεχθεί η ελληνική κοινωνία, αυτό που δεν θέλει είναι κάποιος που έχει καταδικαστεί για βιασμό να είναι εκτός φυλακής και να είναι ελεύθερος».
Ωστόσο, πρόσθεσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «τώρα, να έχουμε ένα πανό σε ένα αρχαίο θέατρο ή στον Λευκό Πύργο, αυτό δεν με βρίσκει σύμφωνο».