Προετοιμασία 25′, Μαγείρεμα 25′, Αναμονή 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
2 κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
3 κολοκύθια
3 μελιτζάνες φλάσκες
2 μέτριες ντομάτες
1 πατάτα
1 πρέζα ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
½ ματσάκι (½ φλ.) μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ ματσάκι (½ φλ.) δυόσμος ψιλοκομμένος
Για την κρέμα φέτας
200 γρ. φέτα, σε καρέ ή χοντρά τρίμματα
150 γρ. γιαούρτι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε πρώτα όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλα καρέ. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασoτέ κατσαρόλα και μαραίνουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και την πατάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, προσθέτοντας ένα ποτήρι νερό. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε για 5 λεπτά την κατσαρόλα. Πολτοποιούμε τα λαχανικά με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνει η σούπα βελουτέ.
Κρέμα φέτας: Χτυπάμε τη φέτα στο μούλτι με το γιαούρτι και 2-3 φύλλα δυόσμου.
Σερβίρουμε τη σούπα κρύα με κουταλιές από την κρέμα φέτας στο κέντρο.