Προετοιμασία 40΄ Αναμονή 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 1.250 γρ.)

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ ποτήρι ελαιόλαδο

½ ποτήρι καλαμποκέλαιο + μπόλικο επιπλέον για το τηγάνισμα

½ ποτήρι ρακί

1 κ.γ. αλάτι

2-3 δάκρυα μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη λίγο σκληρή. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη ή με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια και τα ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε πολύ λεπτό φύλλο, μακρόστενο. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μηχάνημα για τα ζυμαρικά ώστε να γίνει πολύ λεπτό.

Κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα και τα τρυπάμε παντού με πιρούνι για να μη φουσκώσουν στο τηγάνισμα. Βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το βάζουμε σε μεσαία προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε τις ξυλικόπιτες περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν από το πολύ λάδι. Περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε.