Hot topics 

Τα θέματα και τα πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν το γεμάτο προκλήσεις καλοκαίρι του 2022. 

Αλλη μια καυτή θερινή περίοδος, κυριολεκτικά και μεταφορικά, είναι αυτή που διανύουμε εφέτος. Πολλά είναι λοιπόν τα ανοιχτά ζητήματα που προκαλούν προβληματισμό καθώς και τα πρόσωπα, εγχώρια και διεθνή, που μονοπωλούν τις συζητήσεις.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Γιώργος Νάστος τοποθετεί ένα-ένα τα σημαντικότερα κομμάτια του δύσκολου παζλ της θερινής σεζόν, ξεκινώντας μεταξύ άλλων από τα τεκτενόμενα στα μέτωπα της Ουκρανίας και τις εξελίξεις σε πολλαπλά μέτωπα στις ΗΠΑ (Ανώτατο Δικαστήριο και αμβλώσεις, μαζικές δολοφονίες σε σχολεία κα εμπορικά κέντρα και περιστατικά κακομεταχείρισης ή θανάτου Αφροαμερικανών από τα χέρια αστυνομικών κτλ.), για να περάσει στη συνέχεια στην εύθραυστη ισορροπία στο Αιγαίο, στο success story του ελληνικού τουρισμού, στο μεγάλο στοίχημα για τη διαφύλαξη βυθών και δασών και στο διαρκές αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

***

Οι ομορφότερες παραλίες του κόσμου 

Μια δροσιστική περιήγηση σε μερικούς από τους διασημότερους παραθεριστικούς προορισμούς της υφηλίου. 

Oπως μπορεί να σας διαβεβαιώσει κάθε Eλληνας που έχει ταξιδέψει πολύ και έχει δει πολλά, διαθέτουμε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου! Οσο για τις θάλασσές μας, για τα νερά μας, την καθαρότητα, τη διαύγεια και κυρίως τη δροσιά τους, τέτοιες υψηλές ποιότητες δεν τις έχουν πολλά μέρη ανά τον κόσμο. Oμως η ομορφιά δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της χώρας μας. Γι’ αυτό κι εμείς την αναζητήσαμε παντού, αυτή τη φορά μακριά από τα δικά μας σύνορα, μακριά από τα δικά μας τιρκουάζ παράλια.

Στο ΒHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Κοσμάς Βίδος μάς ταξιδεύει σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου, ξεκινώντας από τις ηλιόλουστες τροπικές περιοχές και φθάνοντας μέχρι τον νεφοσκεπή (αλλά γοητευτικό) Βορρά. Σε παραλίες κοσμικές και πολυσύχναστες, αλλά και σε άλλες, απομονωμένες, ιδανικές για όσους θέλουν να απολαμβάνουν τα μπάνια τους μακριά από τα πλήθη. Ενα ταξίδι γεμάτο όμορφες εικόνες, γεμάτο δροσιά, γεμάτο καλοκαίρι, ξεκινά!

***

Λιάνα Χαρουτουνιάν «Ζω για να τραγουδώ»

 

Η διάσημη υψίφωνος από την Αρμενία μιλάει με αφορμή τον ρόλο της «Τόσκα» που θα ερμηνεύσει στο Φεστιβάλ Αθηνών. 

«Oλοι οι λυρικοί τραγουδιστές εξαρτόμαστε από την κατάσταση της φωνής μας, η οποία βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τη φυσική μας κατάσταση», λέει η Λιάνα Χαρουτουνιάν, και συνεχίζει: «Πρέπει λοιπόν να είμαστε υγιείς για να είναι υγιής και η φωνή. Αλλά και η φωνή πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση για να νιώθουμε υγιείς. Είναι περίπλοκο. Προσπαθώ να ζω χωρίς την απόλυτη κυριαρχία της φωνής μου πάνω στη ζωή μου. Θα έλεγα πως ζω για να τραγουδώ, δεν τραγουδώ για να ζω. Κατά τα άλλα, το πιο υπέροχο πράγμα που μπορεί να βιώσω είναι η στιγμή που η φωνή μου και η επί σκηνής ενέργεια γίνονται ένα. Οταν έρχεται αυτή η στιγμή πάνω στη σκηνή σταματάω να υπάρχω, γίνομαι ο ρόλος και βιώνω, πώς να σας το πω, κάποιο είδος μέθεξης με τη μουσική».

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Κοσμάς Βίδος μιλάει με τη διάσημη λυρικοδραματική υψίφωνο από την Αρμενία, η οποία του περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τη σύνθετη επί σκηνής διαδικασία και καλεί το κοινό να τη ζήσει μαζί της, παρακολουθώντας τη να ερμηνεύει την «Τόσκα» του Πουτσίνι, με την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

***

O ονειρικός κόσμος του Κένγκο Κούμα 

Ο καταξιωμένος ιάπωνας αρχιτέκτονας υπογράφει εμβληματικά κτίσματα ανά τον κόσμο με έμφαση στα φυσικά υλικά. 

Το ξύλο, ο αέρας, το νερό και το φως ενώνονται στα σχέδια του 68χρονου Κένγκο Κούμα για τη δημιουργία χώρων που χαρακτηρίζονται από την τεχνική αρτιότητα, τον σεβασμό στην παράδοση και τη βιωσιμότητα του πλανήτη. Χώρων όπως το νέο Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας που φιλοξένησε τα σημαντικότερα events στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι ή όπως το νεότευκτο και παραμυθένιο Hans Christian Andersen House στην πόλη Οντένσε της Δανίας.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Ντιάνα Καρτσαγκούλη φυλλομετρά το άλμπουμ με τα δεκάδες εντυπωσιακά δείγματα δουλειάς του σπουδαίου Ιάπωνα, του μοναδικού αρχιτέκτονα στη λίστα του περιοδικού «Time» με τις 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες της περασμένης χρονιάς, ο οποίος, μαζί με άλλους σημαντικούς συμπατριώτες του όπως οι Ταντάο Αντο (1941-), Κίσο Κουροκάουα (1934-2007), Γιόσιο Τανιγκούτσι (1937-) και Κένζο Τάνγκε έχουν κάνει την ιαπωνική αρχιτεκτονική διάσημη στην υφήλιο, μάς ξεναγεί στο πιο πρόσφατο μεγάλο έργο του, το ανακαινισμένο Μουσείο Albert Kahn λίγο έξω από το κέντρο του Παρισιού, το οποίο αποτελεί μια ωδή στην «πράσινη» αρχιτεκτονική, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στην πολυαναμενόμενη Marina Galleria που εντάσσεται στο γιγαντιαίο project του Ελληνικού και φέρει την υπογραφή του.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»