Προετοιμασία 30΄, Αναμονή 45΄ Ψήσιμο 20΄, Μαγείρεμα 7΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
1 πακέτο σπαγγέτι
300 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
20 φέτες σαλάμι Λευκάδος
1 ώριμο αβοκάντο
3 κόκκινες πιπεριές τσίλι σε ροδέλες
50 ml ελαιόλαδο
20 φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
120 γρ. ξινοτύρι ή ξηρό ανθότυρο χοντροτριμμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια με το αλάτι, τη ζάχαρη και τον χυμό από το λεμόνι. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 45 λεπτά εκτός ψυγείου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε το σαλάμι. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente.
Κόβουμε σε κύβους το αβοκάντο και το προσθέτουμε μαζί με τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, το τσίλι και το ξύσμα στα ντοματίνια. Προσθέτουμε αλάτι.
Οταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε δίχως να τα ξεπλύνουμε και τα βάζουμε στη κρύα σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και το τυρί. Σερβίρουμε σε πιατέλα και βάζουμε από πάνω το τραγανό σαλάμι.