Πράσινη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και φιστίκια

Προσθέτουμε φρέσκα κεράσια και ντρέσινγκ βυσσινάδας και απολαμβάνουμε.

Προετοιμασία 5-10’

ΥΛΙΚΑ  (για περίπου 4 μερίδες)

Για το ντρέσινγκ

3 κ.σ. βυσσινάδα

25 ml μηλόξιδο

80 ml ελαιόλαδο

5-6 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

Για τη σαλάτα

10 κεράσια

200 γρ. ανάμεικτα φρέσκα φύλλα μπέιμπι για σαλάτα (ρόκα, σπανάκι, μαρούλι κόκκινο και πράσινο, παντζαρόφυλλα κ.τ.λ.) – στα σουπερμάρκετ

60 γρ. φιστίκι Αιγίνης ωμό, την ψίχα

70 γρ. κατσικίσιο τυρί

1 κ.σ. παπαρουνόσπορο

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ. Βάζουμε στο μούλτι τη βυσσινάδα, το ξίδι, το λάδι, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο και τα πολτοποιούμε.

Σαλάτα

Αφαιρούμε το κουκούτσι από τα κεράσια και τα κόβουμε στα τέσσερα.

Κόβουμε το τυρί σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τα φύλλα σε ένα μπολ με τα μισά φιστίκια και τα μισά κεράσια και τα ανακατεύουμε με λίγο από το ντρέσινγκ. Πασπαλίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φιστίκια και κεράσια, τοποθετούμε τις φέτες του τυριού, περιχύνουμε με ακόμα μια κουταλιά της σούπας ντρέσινγκ (ή παραπάνω αν προτιμάμε) και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.