Προετοιμασία: 20’,Μαγείρεμα: 15’

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

500 γρ. χοντρά μακαρόνια

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

6 κολοκυθάκια, σε μπαστουνάκια

2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

½ κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

20 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

200 γρ. ανθότυρο, τριμμένο

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Επειτα από 1 λεπτό ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Μαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια .

Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε με το τριμμένο ανθότυρο.