Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 15

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

350 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο

5 σκελίδες σκόρδου

¼ φλ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το σερβίρισμα

350 γρ. νουντλς της αρεσκείας μας

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε το σπανάκι για περίπου 4 λεπτά και το σουρώνουμε. Το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το πιέζουμε να φύγει το πολύ νερό. Κόβουμε στη μέση τις σκελίδες του σκόρδου και τις σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Με μια ξύλινη κουτάλα πιέζουμε το σκόρδο καθώς το σοτάρουμε ώστε να σπάσει και να λιώσει (όσο γίνεται). Σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, να ροδίσει το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε και αυτό ανακατεύοντας για περίπου 8 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το σπανάκι εκτός φωτιάς. Αλατοπιπερώνουμε.