Ο πόλεμος στην ζωή μας

Δημόσια συζήτηση για τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση

Δεν είναι ανάγκη να περιμένει κανείς τον ιστορικό του μέλλοντος για να αντιληφθεί ότι μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κόσμος μας πλέον χωρίζεται σε αυτόν «πριν τις 24 Φεβρουαρίου» και σε αυτόν «μετά τις 24 Φεβρουαρίου».
ιστορική τομή που όλοι ζούμε, γίνεται καθημερινά όλο και πιο οδυνηρή και επικίνδυνη για την ευτυχία, την υγεία και τη ζωή σχεδόν καθενός από τα οκτώ δισεκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη. Και φυσικά αφορά όλο τον πλανήτη, άρα και τους Έλληνες.
Σε αυτές τις επιπτώσεις του πολέμου στην ελληνική πραγματικότητα στοχεύει η ανοιχτή συζήτηση «Ρωσική Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Καινούργιος Κόσμος Γεωστρατηγική – Οικονομία – Εκκλησία – Επισιτισμός» που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 18:45, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).
Θα είναι η πρώτη μιας σειράς δημόσιων συζητήσεων για τις επιπτώσεις του πολέμου στη ζωή μας και οι ομιλητές της θα αναφερθούν τόσο σε εγχώριο, όσο και παγκόσμιο επίπεδο.
Και θα είναι οι κάτωθι:
Η κα Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, ο Γιάννης  Μανιάτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, πρ. Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Δημήτρης Καιρίδης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Βουλευτής Ν.Δ, Βόρειος Τομέας Αθηνών και ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας, δημοσιογράφος- συγγραφέας.
Την συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.
Για όσους δεν δύνανται να παρευρεθούν διά ζώσης, η εκδήλωση μεταδίδεται και με live streaming από τη σελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (περισσότερες πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών, τηλ. 2103680052, culture@hau.grwww.hau.gr )

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.