Αγγουροκεφτέδες με λιαστές ντομάτες

Ευωδιάζουν φρέσκο κρεμμυδάκι και φρέσκο δυόσμο και σερβίρονται ιδανικά με γιαούρτι.

Προετοιμασία:30’ Αναμονή: 75’ Τηγάνισμα:20’

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες- 30 κεφτέδες)

1 κιλό βιολογικά αγγούρια

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

30 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι, ψιλοκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

100 γρ. αλεύρι βρόμης

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 φλ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

150 γρ. ανθότυρο, στραγγισμένο

2 αβγά

Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

1/2 φλ. φρέσκος μάραθος, ψιλοκομμένος

300 γρ. γιαούρτι, πρόβειο, στραγγιστό

1 lime, τον χυμό

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε τα αγγούρια και τα τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Αφού περάσει μία ώρα πιέζουμε τα αγγούρια με τα χέρια μας πάρα πολύ καλά, με δύναμη, να βγάλουν το νερό τους και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για 15 λεπτά να τραβήξει η βρόμη την υγρασία. Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και τις πατάμε ελαφρά. Τις περνάμε από το αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τους κεφτέδες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.