Εναλλακτικοί προορισμοί για τις καλοκαιρινές σας διακοπές

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα βέβαια παραπέμπει αυτόματα στα νησιά μας

Βγαίνοντας σταδιακά από τους περιορισμούς και την καραντίνα της Πανδημίας του Κορονοϊού οι προσδοκίες για τον ελληνικό τουρισμό είναι μεγάλες φέτος το καλοκαίρι. Η χώρα μας περιμένει εκατομμύρια τουριστών από κάθε μεριά του πλανήτη με τις προβλέψεις να ανεβάζουν τα νούμερα για πρώτη φορά σε επίπεδα προ Πανδημίας. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα βέβαια παραπέμπει αυτόματα στα νησιά μας με τα καταγάλανα νερά και τις ατελείωτες παραλίες. Παραπέμπει σε κοσμοπολίτικα στέκια, τις πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες όπως το Adornosuites και τα ξέφρενα πάρτι του Super Paradise.

Όμως υπάρχουν και αυτοί που επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους σε μέρη χωρίς ξέφρενα πάρτι και συνωστισμό. Είναι αυτοί που θέλουν να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας τον Αιγαιοπελαγίτικο ήλιο σε μέρη πιο απομονωμένα και ήρεμα. Πρόκειται για νησιά που μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες χωρίς ωστόσο να παρατηρείται το αδιαχώρητο στις παραλίες και τα σοκάκια της χώρας. Ας δούμε κάποια από αυτά που για ακόμα μία σεζόν αναμένεται να βρεθούν ψηλά στις αναζητήσεις του κόσμου.

Σέριφος

Ένα νησί με πλούσια ιστορία που τείνει να καθιερωθεί στις προτιμήσεις των τουριστών που επιλέγουν τις Κυκλάδες για τις διακοπές τους. Το αμφιθεατρικό χτίσιμο των σπιτιών στη χώρα επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν μία μοναδική θέα με φόντο τα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Από το κάστρο στην κορυφή της χώρας μπορείτε να δείτε μακριά μέχρι τη Μήλο, τη Σίφνο και την Κίμωλο. Οι ντόπιοι κάνουν λόγο για 72 περίπου παραλίες κατά μήκος του νησιού. Οι περισσότερες από αυτές είναι αρκετά ερημικές για να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης με το ταίρι σας. Τα πεντακάθαρα νερά και η ψιλή άμμος στις παραλίες συνθέτουν ένα φανταστικό σενάριο για τις διακοπές σας. Προσοχή όμως γιατί οι περισσότερες από αυτές δεν είναι οργανωμένες και θα χρειαστείτε ομπρέλες και άλλα αξεσουάρ για να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας. Στα αξιοθέατα του νησιού περιλαμβάνονται η Μονή Ταξιαρχών και το Κάστρο της Χώρας. Δοκιμάστε τα τοπικά εδέσματα και πιείτε ένα ρακόμελο στην πλατεία της Χώρας στη Σέριφο.

Μύκονος

Πολλοί έχουν ταυτίσει τη Μύκονο με τα ξέφρενα πάρτι και το ατελείωτο ξεφάντωμα σε κάθε μέρος του νησιού. Ωστόσο το νησί των Ανέμων έχει να επιδείξει και ένα άλλο εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Μπορεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό ακόμα και για αυτούς που αναζητούν κάτι πιο χαλαρό και ήρεμο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η Κάπαρη, ο Άγιος Στέφανος, η Μεγάλη Άμμος, ο Καλαφάτης είναι κάποιες από αυτες τις παραλίες που μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία και την χαλάρωση που επιθυμείτε κάτω από τον καυτό καλοκαιριάτικο ήλιο. Αν πάλι βρείτε ταβερνάκια σε αυτές τις παραλίες μην διστάσετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ που προσφέρουν. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Οι ρυθμοί στα σοκάκια της χώρας είναι πιο χαλαροί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι μία καλή ευκαιρία να τα περπατήσετε χωρίς πολύ συνωστισμό και να απολαύσετε τη γραφικότητα την αρχιτεκτονική του τοπίου.

Φολέγανδρος

Η άγρια ομορφιά της κάνουν την Φολέγανδρο να ξεχωρίζει ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων. Εδώ υπάρχουν περίπου 10 παραλίες σε όλο το νησί εκ των οποίων 3-4 προσεγγίζονται με τα πόδια ενώ για τις υπόλοιπες θα χρειαστεί να πάρετε καραβάκι. Τα νερά είναι πεντακάθαρα ενώ το σκηνικό που δημιουργούν τα απότομα βράχια θα ανεβάσουν στα ύψη την αδρεναλίνη σας. Αδιαμφισβήτητα πρέπει να επισκεφτείτε το κάστρο στην Χώρα που είχε χτιστεί για να προστατεύει τους ντόπιους από τους πειρατές. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια και δοκιμάστε τις τοπικές σπεσιαλιτέ σε κάποιο από τα ταβερνάκια της χώρας. Στη Φολέγανδρο δεν θα βρείτε beach bar και δυνατές μουσικές στην παραλία. Εδώ οι ρυθμοί είναι χαλαροί και θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Οι καλύτερες παραλίες του νησιού είναι τα Βάρδια, τα Χοχλίδια, το Λιβάδι, το Κάτεργο και το Λιβαδάκι. Υπάρχουν αρκετές ακόμα βέβαια που μπορεί να ταιριάζουν περισσότερο στις προσωπικές σας απαιτήσεις.

Αντίπαρος

Ξεκινάμε την αναφορά μας στην Αντίπαρο αναφέροντας πως είναι προσβάσιμη μόνο μέσω της Πάρου. Εδώ θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις σταρ του Χόλυγουντ καθώς πρόκειται για έναν κοσμοπολίτικο προορισμό ωστόσο θα έχεις την δυνατότητα να απολαύσεις τις διακοπές σου χωρίς ιδιαίτερο συνωστισμό. Το Ενετικό Κάστρο περιμένει τους τουρίστες στο κέντρο της Χώρας για να τους ταξιδέψει πολύ πίσω στο χρόνο. Σπάνιας ομορφιάς σοκάκια και φυσικά μαγευτική θέα σε κάθε σημείο του νησιού. Μία βόλτα στο Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη θα σας αναδείξει τη δύναμη της φύσης. Ο Σώρος, η Φανερωμένη, η Γλύφα, ο Άγιος Σώστης, τα Λιβάδια και τα Μοναστήρια αποτελούν τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Ανοργάνωτες και με λίγο κόσμο αποτελούν εξαιρετικό προορισμό για όσους θέλουν να νιώσουν την απόλυτη ηρεμία στο μπάνιο τους. Τα μικρά μπαράκια στο νησί θα εξασφαλίσουν γενναίες δόσεις διασκέδασης στις διακοπές σας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.