Προετοιμασία:20’ Τηγάνισμα:15’
ΥΛΙΚΑ (για 20 κεφτέδες )
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε κυβάκια
½ κ.γ. ζάχαρη
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
30 γρ. κάσιους, καβουρδισμένο και ψιλοσπασμένο
4 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κ.γ. φρέσκο λεμονοθύμαρο, ψιλοκομμένο
2 κρόκοι αβγών
100 γρ. κεφαλογραβιέρα
30 γρ. φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πανάρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε τη μελιτζάνα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί.
Μεταφέρουμε τη σοταρισμένη μελιτζάνα σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε τους μελιτζανοκεφτέδες.
Αλευρώνουμε τους μελιτζανοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, σε δυνατή φωτιά, για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσουν.