Ο παγκόσμιος …ρέκορμαν της Βουλής

Το ρεκόρ που κατέρριψε η Βουλή των Ελλήνων,

Ενα παγκόσμιο ρεκόρ καταρρίφθηκε τούτες τις ημέρες στη Βουλή των Ελλήνων. Υπάρχει εκεί ο αρχαιότερος βουλευτής του κόσμου.

Μέχρι πρότινος, ήταν ο δεύτερος αρχαιότερος, αφού ο αρχαιότερος, όπως ειπώθηκε σε πηγαδάκι βουλευτών της ΝΔ, ήταν ένας ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, ονόματι Γκρεγκ, ετών 87, οποίος όμως άφησε προσφάτως τούτη τη μάταιη ζωή.

Έτσι ο 77χρονος βουλευτής Γιάννης Τραγάκης, έλεγε σε βουλευτές, πως είναι αρχαιότερος σε Ευρώπη και Αμερική, με 40 χρόνια θητείας στο Κοινοβούλιο και καθίσταται ο αρχαιότερος βουλευτής. Εκλέγεται από 29 ετών γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ο κ. Τραγάκης όμως κατέχει ακόμα ένα ρεκόρ. Στα τόσα χρόνια που είναι βουλευτής, με τόσους αρχηγούς να διοικούν το κόμμα του, ουδείς αρχηγός τον έκανε υπουργό, έστω υφυπουργό. Σπάνιο ρεκόρ θα πείτε σε κυβερνήσεις που πολλές φορές χρησιμοποιούν εξωκοινοβουλευτικούς.

Προσφάτως ο κ. Τραγάκης είχε συνομιλία με έναν Κινέζο ομόλογό του και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος: «Στην Ελλάδα πόσες ψήφους συνήθως λαμβάνεις;» ρώτησε ο Κινέζος. Για να εισπράξει την απάντηση 25 έως 30 χιλιάδες.

Τότε ο κ. Τραγάκης τον ρώτησε: «Στην Κίνα πόσες ψήφους παίρνεις;» Και ο Κινέζος απάντησε: «150 εκατ. ψήφους» και όσοι τους άκουαν έμειναν με την απορία της εκλογικής διαδικασίας της Κίνας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.