Το ημερολόγιο δείχνει 8 Απριλίου 2021. Το μέχρι τότε υγιέστατο κοριτσάκι μπαίνει στο νοσοκομείο και η 33χρονη κατηγορούμενη γκουγκλάρει τη λέξη διαζεπάμη.
Μέσω του δικηγόρου της, η Ρούλα Πισπιρίγκου, θα ισχυριστεί ότι έχει αναζητήσει φαρμακευτικές ουσίες που είχαν χορηγηθεί στο παιδί στο πλαίσιο της φαρμακευτικής αγωγής που ελάμβανε από τους γιατρούς.
Κι ενώ τρεις ημέρες μετά την ανακοπή του παιδιού, εντοπίζονται πράγματι στις τοξικολογικές βενζοδιαζεπίνες ρητά και κατηγορηματικά ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου διαψεύδει και ξεκαθαρίζει, μέσω του LIVE NEWS, πως ουδέποτε είχαν χορηγήσει διαζεπάμη στην μικρή Τζωρτζίνα.
Το ερώτημα παραμένει: Αν όχι οι γιατροί τότε ποιος;
- Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Ηχητικό ντοκουμέντο φωτιά – Ο διάλογος της Ρούλας με την Τζωρτζίνα 4 ημέρες πριν την ανακοπή
Το φάρμακο στο συρτάρι
Η απάντηση είναι… οποιοσδήποτε είχε πρόσβαση στο δωμάτιο, αφού όπως προκύπτει από τα sms της Ρούλας στον Μάνο, εκείνο το απόγευμα του Απρίλη, το φάρμακο βρισκόταν στο συρτάρι του κομοδίνου.
«Έφεραν ένα φάρμακο στο συρτάρι. Μου είπαν για ώρα ανάγκης. Θα το γκουγκλάρω να δω τι είναι», γράφει σε μήνυμά της η Ρούλα Πισπιρίγκου.
«Πρόκειται για υπόθετο το οποίο είχε δοθεί στην ίδια για να χορηγηθεί στο παιδί σε περίπτωση νέας κρίσης», ανέφερε ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος.
Ο διοικητής του Καραμανδάνειου δεν αποκλείει το εν λόγω υπόθετο να υπήρχε όντως στο συρτάρι για ώρα ανάγκης αλλά αποκλείει σε κάθε περίπτωση οι γιατροί να το έδωσαν στην μητέρα για να το χορηγήσει η ίδια.
«Μπορεί οι γιατροί προληπτικά εντελώς να βάλανε (στο συρτάρι) σε περίπτωση ανάγκης, ώστε να μην ψάχνει η νοσηλεύτρια εκείνη την στιγμή. Εκείνο που ξέρω είναι σίγουρα ότι δεν δόθηκε διαζεπάνη καθόλου», διευκρίνισε ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Παύλος Αθανασόπουλος. «Ούτε χάπι. Δεν δίνουμε φάρμακα γενικά σε γονείς και τα λοιπά προκειμένου σε περίπτωση ανάγκης να τα χορηγήσουν, δεν συμβαίνει αυτό, ποτέ».
Σε αντίθεση με την κεταμίνη που η χορήγηση της είναι αυστηρά ελεγχόμενη, η διαζεπάμη συναντάται σε πολλούς κοινόχρηστους χώρους των νοσοκομείων.
Η μυστηριώδης Δώρα
Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, εξετάζεται η εμπλοκή μιας γυναίκας, της «Δώρας», η οποία φαίνεται ότι θα αναλάμβανε την υπόθεση με τη μήνυση για τον θάνατο της Μαλένας, που άσκησαν οι γονείς της.
Χαρακτηριστικές είναι οι συνομιλίες του ζευγαριού:
Ρούλα: Αυτός που έχει την υπόθεση θα στείλει σήμα σήμερα για την υπόθεση
Μάνος: Ωραία
Ρούλα: Θα φύγω, δεν μπορώ να ανασάνω, δεν έχω κοιμηθεί
Μάνος: Γιατί ζωή μου;
Ρούλα: Σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια ή από πρόθεση. Αύριο θα πάω πάλι στο τμήμα στην Αθήνα να μου πουν πότε θα φτάσει στην Ευελπίδων
Μάνος: Ωραία
Ρούλα: Και εκεί θα κοιτάξει η Δώρα να πάρει αυτήν την υπόθεση με τη δική της ανακοπή, με τον δικό της ανακριτή… δεν περίμενα να οριστεί ως ανθρωποκτονία.
Αίσθηση προκαλεί η αναφορά της Ρούλα για τη συγκεκριμένη γυναίκα που θα μπορούσε να μιλήσει με τον «δικό της ανακριτή».
Νέα SMS στο φως
Τα νέα μηνύματα που είδαν χτες το φως της δημοσιότητας πάντως διαψεύδουν τα λεγόμενα του Μάνου Δασκαλάκη καθώς αποδεικνύεται πως τελικά το ζευγάρι συζητούσε σοβαρά το χωρισμό από το 2019, όταν δηλαδή το πρώτο παιδί, η Μαλένα, έφυγε από τη ζωή.
Μάνος: Πιστεύεις ότι άμα χωρίσουμε θα είναι καλύτερα για εσένα;
Ρούλα: Δεν μπορώ να απαντήσω. Ίσως ναι, ίσως όχι.
Μάνος: Τότε πώς μου λες να χωρίσουμε χωρίς να ξέρεις;
Ρούλα: Βασικά για σένα θα είναι καλύτερο… Θα κάνεις ό,τι θες χωρίς να δίνεις λογαριασμό.
Μάνος: Δεν χρειάζεται να χωρίσουμε για να κάνω ό,τι θέλω.
Θα διαψευστεί και πάλι μέσα από τα μηνύματα που αντάλλασσαν οι ίδιοι, με τη Ρούλα μάλιστα να τον κατηγορεί για απιστία και πριν από τον θάνατο της Μαλένας.
Μάνος: «Μην καταντήσουμε σαν αυτά που κοροϊδεύαμε.»
Ρούλα: «Ρε Μάνο εδώ κράταγα καλά και την εποχή τότε που ήθελες να μας παρατήσεις για την γκόμενα, δεν θα κρατήσω τώρα; Εννοείται αυτό.
Μάνος: «OK ελπίζω να μην το μετανιώσεις.»
Από τα 3.919 μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ τους αποκαλύπτεται και μια στενότατη σχέση της Ρούλας με την Χριστίνα Τσάκωνα, την ιατροδικαστή της Μαλένας.
Μάλιστα, όπως φαίνεται η 33χρονη είχε τέτοια άνεση με τους ιατροδικαστές, που ζητούσε να μην ενημερωθεί ούτε καν το νοσοκομείο.
Ρούλα: «Πήρα πάνω στις ιστολογικές. Σήμερα θα τις δει. Είπε αν έχει νέα σήμερα θα με πάρει, αλλιώς θα με πάρει αυτή αύριο. Θα μου πει αυτή άτυπα την απάντηση. Της είπα να μην πει τίποτα στο νοσοκομείο μέχρι να βγει το πόρισμα και μου είπε OK».
Μάνος: «Πάλι καλά, πέσαμε σε καλή.»
Η 33χρονη κατηγορούμενη όπως προκύπτει μέσω των μηνυμάτων προσπαθεί να αποδώσει τον θάνατο είτε στη χημειοθεραπεία είτε στο φάρμακο που είχε χορηγηθεί στο παιδί για το στομάχι μισή ώρα πριν από το μοιραίο.
«Εσύ τα έφτασες όλα εκεί»
Νέα μηνύματα έρχονται στο φως και από τις επίμαχες συνομιλίες του ζευγαριού στις 5 και 6 Απριλίου 2021, πριν από το καθοριστικό ραντεβού του Δασκαλάκη με τον δικηγόρο του για το διαζύγιο. Ένα ραντεβού που δεν έγινε ποτέ γιατί το μοναδικό εν ζωή παιδί του μεταφέρθηκε από την μητέρα του με σπασμούς στο νοσοκομείο.
Μάνος: Ο καθένας το δρόμο του. Τέλος οριστικό.
Ρούλα: ΟΚ
Μάνος: Και αυτή τη φορά θα είναι οριστικότατο.
Ρούλα: Ξέρω πολύ καλά ότι σε βγάζω από τη δύσκολη θέση γιατί έτσι κάνεις εσύ όταν θες να φύγεις… Φτάνεις τον άλλο σε σημείο να σε σκοτώσει.
Η Ρούλα τον απειλεί με ασφαλιστικά μέτρα με τον Μάνο να ζητά επίμονα να τον αφήνει να βλέπει και εκείνος το παιδί.
Μάνος: Γιατί το τραβάς και κάνεις κινήσεις που δεν χρειάζονται; Δεν έχω σκοπό να σε πιέσω για κάτι. Όλα θα γίνουν όπως τα θες. Το μόνο που θέλω είναι να βλέπω όσο περισσότερο γίνεται το παιδί και να είστε καλά.
Ρούλα: Γιατί έτσι είναι η διαδικασία. Θα πεις στην ψυχολόγο ότι αφήνεις τη μάνα και το παιδί;
Μάνος: Γιατί το παιδί;
Ρούλα: Ενώ έχει πεθάνει το άλλο παιδί και τι περιμένεις να σου πει η ψυχολόγος μπράβο;
Μάνος: Τι θες να κάτσω να περάσουν τρία χρόνια και μετά να φύγω; Το λέμε συνέχεια αυτό… Βγάλε την καραμέλα με το πένθος γιατί δεν σεβάστηκες τίποτα… Εσύ τα έφτασες όλα εκεί…
Δύο 24ωρα μετά, θα ξεκινήσει ο Γολγοθάς και του τρίτου κατά σειρά παιδιού. Η μέχρι τότε υγιέστατη Τζωρτζίνα θα παρουσιάσει ξαφνικά στα 9 χρόνια ζωής της σπασμούς και επιληπτικές κρίσεις. Θα οδηγηθεί μοιραία στο νοσοκομείο εκεί όπου μέσα σε τρείς ημέρες θα πάθει και την πρώτη ανακοπή.