Ενας αποχαιρετισμός που μοιάζει να μην επιθυμούσαν οι αγαπημένοι φίλοι τού (πρώην πλέον) αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. Δεν γίνεται όμως διαφορετικά, αφού η θητεία του Τζέφρι έληξε πλέον επίσημα.

Ο κ. Πάιατ και η σύζυγός του Μαίρη, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει πολύ στενές φιλίες στη χώρα μας, ιδιαίτερα στην always classic περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου (διατηρούν κατοικίες οι ισχυροί εκπρόσωποι του old money, αλλά έχουν δυστυχώς αγοράσει σπίτια ανθρώπων που είτε μετακόμισαν είτε έφυγαν από τη ζωή διάφοροι «νεοπλουτέ», δημιουργώντας κάτι σαν διαμερίσματα-εκτρώματα από πλευράς αισθητικής μέσα στις όμορφες, νεοκλασικού ύφους οικοδομές) δεν προλάβαιναν να λένε Goodbye και στο επανιδείν σε αυτούς που έκαναν παρέα πέρα από τη διπλωματία και την πολιτική.

Η Φωτεινή Λιβανού, η οποία διαμένει στην περιοχή και την είδα να βγαίνει από το σπίτι της με τα έντονα αγαπημένα της φλοράλ πάνω σε λευκό, είναι μια γυναίκα που συμπαθούσε πολύ το ζεύγος Πάιατ.

Ο Τζέφρι και η Μαίρη υποσχέθηκαν ότι θα έρχονται τα καλοκαίρια στην Ελλάδα – στη διάρκεια δύο private dinners τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου – ακριβώς όπως δύο πολύ δυνατοί αμερικανοί πρέσβεις, ο Ρόμπερτ Κίλι, ο οποίος αποδείχθηκε «δεινός συγγραφέας», και ο Τομ Μίλερ, λάτρης της Αθήνας και τριών ελληνικών νησιών.

Στο εστιατόριο MILOS, το οποίο βρίσκεται πλέον στην πλατεία Κολοκοτρώνη (μετακόμισε από το Athens Hilton που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται υπό ανακαίνιση), παρέα μεγαλοεπιχειρηματιών σχολίαζε με αφορμή τη λήξη της θητείας Πάιατ ότι το συγκεκριμένο resto στην παλιά του διεύθυνση ήταν το αγαπημένο των αμερικανών πρεσβευτών. Το τεράστιο ψάρι μέσα στο αλάτι που ερχόταν με το «καρότσι» άγγιζε την κορυφή της γεύσης.