Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος αμέσως μετά την «αποκάλυψη» του πίνακα που ο μπάτλερ Σουλπίκιος φρόντισε να κρεμάσει στον τοίχο με τη βοήθεια δύο θεραπαινίδων εξέφρασε την άποψή του γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και το «ψαλίδισμα» στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής επισήμανε προσθέτοντας συγχρόνως παγάκια στο γαλλικό κρασί του ότι τα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης κρατούν… ψαλίδια και επιχειρούν ψαλιδίσματα σε όλους τους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων. «Το δικό μου ψαλίδι που έχει να κάνει με το art world είναι το καλύτερο!» αναφώνησε «τυλιγμένος» σε ένα λαμπερό, μάλλον εκτός πραγματικότητας, χρυσοποίκιλτο πέπλο. Ο γλυκός μου ονειροπαρμένος Φίφης.

Μία από τις προσκεκλημένες στο mansion «Ροζ ορτανσία» της οικογένειας Κασσανδρή άφησε να της ξεφύγει ένας βαθύς αναστεναγμός. Παραπονέθηκε για την απίστευτη ακρίβεια σε αυτή τη μικρή, «πτωχή» χώρα και τις συνεχείς εικόνες με τις τραγωδίες που «αντικρίζουμε» καθημερινά μέσω τηλεόρασης και Ιnternet. Εσκυψε το πλατινομαλλούχο κεφάλι της προς το μέρος μου: «Ξέρεις, μετά τη Μύκονο όπου αρχές Ιουνίου πραγματοποιούνται… χιλιάδες γάμοι και βαπτίσεις, αναχωρώ για τη Ζάμπια» ψιθύρισε.

Την κοίταξα ξαφνιασμένη. «Καλά, δεν γνωρίζεις, my dear, ότι μέσα στον Ιούνιο ανοίγει εκεί ένα super luxurious ολοκαίνουργιο safari camp;» με ρώτησε. «Βρίσκεται μέσα στο Lower Zambezi National Park, διαθέτει έξι υπέρλαμπρες σουίτες με ιδιωτικές πισίνες για την κάθε μία και βέβαια οργανωμένα safari στην άγρια φύση, με γύρω ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής με… μάλλον ποιητική διάθεση είπε πως κάποιες φορές τα λιοντάρια είναι λιγότερο επικίνδυνα από τους ανθρώπους.