Προετοιμασία 15′

ΥΛΙΚΑ (για 1 σάντουιτς)

1 κ.σ. γαλοτύρι

4-5 φέτες μπέικον

2-3 φράουλες

½ φλ. φύλλα ρόκας

1 στρογγυλό ψωμάκι κομμένο στα δύο

Για το πέστο

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, φρέσκα ή αποξηραμένα (καθαρό βάρος)

1 σκελίδα σκόρδου (αφαιρούμε την πράσινη φύτρα στο κέντρο για να μην είναι έντονο)

100 γρ. φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

1 κ.γ. γαλοτύρι

140 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πέστο: Τρίβουμε τα φιστίκια με τα δάχτυλά μας ώστε να φύγει λίγο η φλούδα τους. Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, πρώτα το σκόρδο με τα φιστίκια σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι και τα λιώνουμε καλά. Προσθέτουμε τον βασιλικό, το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα να γίνει το μείγμα πολτός. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Κόβουμε τις φράουλες στα 4. Ψήνουμε το μπέικον, χωρίς λάδι, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ώστε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές και να γίνει τραγανό. Αλείφουμε το γαλοτύρι στο ένα κομμάτι του ψωμιού. Από πάνω βάζουμε το μπέικον, στη συνέχεια τις φράουλες και μετά τη ρόκα. Αλείφουμε την πάνω φέτα με πέστο και κλείνουμε το σάντουιτς.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Το πέστο διατηρείται σε γυάλινο βάζο, στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Αν προσθέσουμε το τυρί την τελευταία στιγμή, διατηρείται περισσότερο.