Δέκα σερί ματς χωρίς ήττα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Από εκείνη την ήττα στο Αγρίνιο στις 19 Φεβρουαρίου, που ηττήθηκε με 1-0 από τον Παναιτωλικό. Τότε ο Παναθηναϊκός έφυγε για τελευταία φορά από ματς χωρίς να πάρει τίποτα.

Έκτοτε; Εφτά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Και η έβδομη, η σημερινή απέναντι στον Άρη στο Απόστολος Νικολαΐδης με 1-0, είναι αυτή που τον έφερε στην τρίτη θέση για πρώτη φορά έπειτα από μήνες.

Και τον βάζει, πια, σε ρόλο φαβορί για να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω… πρωταθλήματος, χωρίς να έχει αυτό το άγχος στον τελικό του Κυπέλλου.

Ένα γκολ του Σένκεφελντ στο 28′, που ήταν το πρώτο του Ολλανδού στη σεζόν, ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση της Λεωφόρου. Μια αναμέτρηση που σημαδεύτηκε και από την αποβολή του Καμαρά, αναγκάζοντας τον Άρη να παίξει με δέκα παίκτες σε όλο το δεύτερο μέρος.

Ένα ματς που σημαδεύτηκε και από την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών: περίπου 150 φίλοι του Άρη βρέθηκαν στη θύρα 6 της Λεωφόρου.

Και ένα ματς που στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου μέρους ήταν καταπληκτικό, με φρενήρη ρυθμό, με μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν, με έναν καταπληκτικό Ιτούρμπε που προσπαθούσε μόνος του να παίξει όλο τον Παναθηναϊκό και με τους πράσινους να φτάνουν σε τρίτη σερί εντός έδρας νίκη στα πλέι οφ: μετά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ήταν η σειρά του Άρη.

Περισσότερα σε λίγο…