Προετοιμασία 15’ Αναμονή 30’

ΥΛΙΚΑ (για 15-20 κομμάτια)

125 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη

15-20 φράουλες

Τριμμένη καρύδα, τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο μπισκότο κ.τ.λ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν πολύ καλά.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 1-2 λεπτά να κρυώσει λίγο. Καρφώνουμε κάθε φράουλα σε ένα καλαμάκι. Κρατώντας από το καλαμάκι βουτάμε την άκρη από τις φράουλες στη σοκολάτα και στη συνέχεια βουτάμε στην καρύδα, στο φιστίκι κ.τ.λ.

Στηρίζουμε τα καλαμάκια όρθια σε ποτήρι σωλήνα και αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και να σκληρύνει η σοκολάτα.