Πανακότα με κατσικίσιο λευκό τυρί και φράουλες

Ο σεφ προτείνει να ψήσουμε ένα φύλλο κρούστας στον φούρνο, να το σπάσουμε σε κομμάτια και να τα «καρφώσουμε» στην πανακότα.

Προετοιμασία 15’, Αναμονή 3 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. γάλα

150 γρ. κατσικίσιο λευκό τυρί, τριμμένο

40 γρ. ρόκα

300 γρ. φράουλες

50 γρ. κουκουνάρι

20 γρ. κρέμα βαλσάμικο

50 γρ. ελαιόλαδο

1 φύλλο κρούστας (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Μετά από λίγα λεπτά, τα στραγγίζουμε από το νερό, στύβοντάς τα με τα χέρια.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το λευκό τυρί. Ανακατεύουμε καλά. Οταν ομογενοποιηθεί, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης. Για καλύτερη υφή, μπορούμε να περάσουμε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός.

Μοιράζουμε το υλικό της κατσαρόλας σε 4 ποτήρια ή φορμάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Οταν παγώσουν οι πανακότες, τις γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας, τις φράουλες κομμένες σε φέτες, το κουκουνάρι και τελειώνουμε με την κρέμα βαλσάμικο και το ελαιόλαδο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.