Κοκινοπράσινη σαλάτα

Ιδανική για αποτοξίνωση μετά την πασχαλινή κρεατοφαγία, ιδανική και για να ξεκινήσει το αφιέρωμα μας στην φράουλα.

Προετοιμασία 15’

ΥΛΙΚΑ  (για 6-8 μερίδες)

600 γρ. φρέσκο σταμναγκάθι, πλυμένο και καθαρισμένο

10-12 φρέσκες φράουλες, κομμένες σε μακρόστενες φέτες

10-12 φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα

8-10 φρέσκα τρυφερά σπαράγγια

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. κολοκυθόσπορο

2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου κατά προτίμηση βιολογικού λεμονιού

Για το ντρέσινγκ

70 ml χυμός λεμονιού

1 κ.γ. απαλή μουστάρδα

90 ml ελαιόλαδο

Θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ: Ανακατεύουμε με σύρμα το λεμόνι με τη μουστάρδα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση.

Κόβουμε περίπου 2 δάχτυλα από το κοτσάνι του σπαραγγιού και κρατάμε το πάνω μέρος που είναι τρυφερό. Τα κόβουμε σε παχιές φέτες 3-4 εκ.

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από το ξύσμα και τους μισούς κολοκυθόσπορους, προσθέτουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιατέλα ή σαλατιέρα και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο κολοκυθόσπορο και το ξύσμα λεμονιού.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.