Προετοιμασία 15’
ΥΛΙΚΑ (για 6-8 μερίδες)
600 γρ. φρέσκο σταμναγκάθι, πλυμένο και καθαρισμένο
10-12 φρέσκες φράουλες, κομμένες σε μακρόστενες φέτες
10-12 φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα
8-10 φρέσκα τρυφερά σπαράγγια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου κατά προτίμηση βιολογικού λεμονιού
Για το ντρέσινγκ
70 ml χυμός λεμονιού
1 κ.γ. απαλή μουστάρδα
90 ml ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ντρέσινγκ: Ανακατεύουμε με σύρμα το λεμόνι με τη μουστάρδα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση.
Κόβουμε περίπου 2 δάχτυλα από το κοτσάνι του σπαραγγιού και κρατάμε το πάνω μέρος που είναι τρυφερό. Τα κόβουμε σε παχιές φέτες 3-4 εκ.
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από το ξύσμα και τους μισούς κολοκυθόσπορους, προσθέτουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιατέλα ή σαλατιέρα και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο κολοκυθόσπορο και το ξύσμα λεμονιού.