Αύξηση μισθών σε όλους – Σήμα Μητσοτάκη στις επιχειρήσεις μετά το +7,5% στον κατώτατο μισθό

Νέο τοπίο στην αγορά εργασίας μετά το +7,5% στον κατώτατο - Τι θα γίνει με τις κλαδικές συμβάσεις, τις τριετίες και τις αποδοχές, όπου είναι υψηλότερες από τα κατώτατα όρια

Εναν νέο κύκλο αυξήσεων των αμοιβών που αναμένεται να επεκταθεί σε όλους τους εργαζομένους σηματοδότησε η ανακοίνωση της δεύτερης δόσης αυξήσεων στον κατώτατο μισθό κατά 7,5%, εντός του τρέχοντος έτους, διαμορφώνοντάς τον στα 713 ευρώ.

Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ μηνιαίως θα ακολουθήσουν η νέα αναπροσαρμογή των αμοιβών στις αρχές του 2023 και η επιστροφή των αυξήσεων στις συντάξεις – μετά από 13 χρόνια -, κάτι που «φιλοδοξεί» να αποτελέσει το βασικό «αντίδοτο» στην κλιμακούμενη έξαρση της ακρίβειας.

«Τώρα είναι η ώρα των εργαζομένων» τόνισε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, ενώ ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι η ετήσια διαδικασία αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού θα εκκινήσει – εκ νέου – στις αρχές του 2023.

Ζητούμενο παραμένει κατά πόσο η συγκεκριμένη αύξηση του 7,5% θα «περάσει» στις κλαδικές συμβάσεις και στις καταβαλλόμενες αποδοχές, όπου οι αμοιβές είναι υψηλότερες από τα κατώτατα όρια.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.