«Παγωτό» φράουλα

Δεν είναι ακριβώς παγωτό, αλλά έχει τέτοια γεύση. Είναι όμως vegan και πεντανόστιμο!

Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 1 νύχτα

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

4 μεγάλες, ώριμες μπανάνες

8 φράουλες + επιπλέον για γαρνίρισμα

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου

1 κ.σ. γάλα ή κρέμα καρύδας (ή κάποιο άλλο φυτικό γάλα της αρεσκείας μας, αμυγδάλου, κινόα, βρόμης κ.ά.)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε φέτες. Τις βάζουμε σε ένα σακουλάκι τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και το κλείνουμε καλά. Το βάζουμε στην κατάψυξη αποβραδίς να παγώσουν οι μπανάνες. Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς, τις κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα και τις βάζουμε σε σακουλάκι τροφίμων, όπως κάναμε με τις μπανάνες. Τις βάζουμε και αυτές στην κατάψυξη.

Την επομένη, βγάζουμε τις μπανάνες και τις φράουλες από την κατάψυξη και, αν είναι πολύ παγωμένες, τις αφήνουμε μερικά λεπτά να ξεπαγώσουν ελαφρά πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε πρώτα τις μπανάνες στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις χτυπάμε με μικρές παύσεις. Οι μπανάνες αρχικά γίνονται σαν τρίμμα και στη συνέχεια κρέμα. Προσθέτουμε τις φράουλες και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε με μικρές παύσεις. Το παγωτό αρχίζει να παίρνει τη λεία, κρεμώδη υφή. Επιμένουμε λίγο για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχουν μείνει κομματάκια φρούτου μέσα. Προσοχή να μην το παραχτυπήσουμε και ζεσταθεί το μείγμα και αρχίσει να λιώνει.

Σερβίρουμε αμέσως ή το βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο που κλείνει με καπάκι και στην κατάψυξη για 30-40 λεπτά, να δέσει καλύτερα, και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και φύλλα δυόσμου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.