Ολυμπιακός – ΑΕΚ 7-3: Στον τελικό με άμυνα γρανίτη οι «ερυθρόλευκοι»

Με «όπλο» του την εξαιρετική του άμυνα, ο Ολυμπιακός νίκησε 7-3 την ΑΕΚ και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα διεκδικήσει το 23ο τρόπαιο της ιστορίας του, όντας ο πολυνίκης της διοργάνωσης.

Στον τελικό Κυπέλλου ο Ολυμπιακός! Έχοντας ως μεγάλο του ατού την εξαιρετική του άμυνα, ο κάτοχος και πολυνίκης της διοργάνωσης, επικράτησε με 6-3 της ΑΕΚ στο Final 4 της Λάρισας και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό που θα γίνει αύριο Κυριακή (17/4), απέναντι στον νικητή του δεύτερου ημιτελικού, ΝΟ Βουλιαγμένης – Υδραϊκός.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το 23ο Κύπελλο στην ιστορία τους, στην 30ή συμμετοχή τους σε τελικό.

Η ΑΕΚ αντιστάθηκε ουσιαστικά για ένα ημίχρονο, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Φλέγκα. Χάρη στα γκολ των Μπούσλιε και Γραμματικού ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά η Ένωση ισοφάρισε σε 2-2 στο δεύτερο.

Με ένα ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο και χωρίς να δεχτούν γκολ, αφού η άμυνα στάθηκε στο ύψος της και ο Ζερδεβάς ήταν «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν ένα προβάδισμα ασφαλείας (5-2), το οποίο διατήρησαν μέχρι το φινάλε και το τελικό 6-3.

Οκτάλεπτα: 2-1, 0-1, 3-0, 1-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός 1, Γκίλλας, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 3, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 1, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης, Παπούκας, Κριγιέστορατς 1, Βούκσεβιτς 1, Δίπλαρος, Τσιστράκης, Τσαταλιός, Παπάκος, Στελλάτος, Ηλιόπουλος 1, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Μανιουδάκης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.