Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 5 ώρες, Ψήσιμο: στον φούρνο 15΄, στο τηγάνι 10΄, στη σχάρα 12΄, Τηγάνισμα 15΄-30΄
ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)
1,5 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, φιλέτο ή σπάλα ή μισός-μισός
¼ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
40 γρ. μουστάρδα, απαλή
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
150 ml νερό
150 ml ελαιόλαδο
3 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με ζελατίνα και αφήνουμε για 5 ώρες στο ψυγείο. Πλάθουμε σε ισομεγέθη μπιφτέκια των 150 γρ. και πάχους 1 1/2 εκ. και ψήνουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι, ή σε σχαροτήγανο, ή σε ταψί με λαδόκολλα, ή στη σχάρα.