Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 4΄
ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ. πετιμέζι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σακουλάκια μεσκλάν (ανάμεικτα φύλλα για σαλάτα, στα σουπερμάρκετ)
½ κουπάκι φράουλες
100 γρ. ανάμεικτοι ξεροί καρποί, ανάλατοι, τριμμένοι (φουντούκια, αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης)
1 φέτα μανούρι
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το πετιμέζι με το ελαιόλαδο. Ξεπλένουμε τη σαλάτα και την απλώνουμε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν τα φυλλαράκια.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την πράσινη σαλάτα μέσα στο ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις πλένουμε και τις κόβουμε στα 4. Ψήνουμε στην ψηστιέρα το μανούρι για 2΄από την κάθε του πλευρά ή το περνάμε λίγο από το τηγάνι μέχρι να πιάσει κρούστα η επιφάνειά του.
Σερβίρουμε σε μεγάλο ρηχό πιάτο, προσθέτουμε τις φράουλες, κατόπιν τους ξηρούς καρπούς. Κόβουμε το μανούρι στη μέση και βάζουμε σταυρωτά το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο στα πλάγια της σαλάτας.