ΥΛΙΚΑ

12 μοβ πατάτες

6 σπαράγγια τρυφερά

1 κρεμμύδι

1/4 κούπας φύλλα από μαϊντανό ή 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

2 κ.σ. κάππαρη

1 κ.σ. σιναπόσπορος

1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

Ανθός αλατιού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χυμός από ένα λεμόνι

60-70 ml ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε καλά τις πατάτες με την φλούδα και τις βράζουμε επί 30-40 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκ.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από το ξερό κομμάτι και τα κόβουμε σε φέτες 1 εκ.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά καρεδάκια.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε με τον χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο.