Σφίγγει κι άλλο ο κλοιός για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, την «μητέρα» των τριών κοριτσιών, που πέθαναν μέσα σε 32 μήνες, στην οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.
Η 33χρονη η οποία δεν παραδέχεται την εμπλοκή της, συνεχίζει να κρατείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στα κρατητήρια, μέχρι και την απολογία της, την ερχόμενη Δευτέρα (4/4), στην 18η ανακρίτρια.
Στο κάδρο των ερευνών έχει μπει και το ενδεχόμενο, ο πατέρας των παιδιών και συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγγου, να είχαν κάποια εμπλοκή.
Στο «μικροσκόπιο» των αρχών πλέον μπαίνουν οι τρεις τελευταίες ημέρες ζωής της 9χρονης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα επεισόδια του παιδιού άρχισαν όταν έφυγε ο πατέρας από το νοσοκομείο. Η κεταμίνη που ανιχνεύτηκε στο παιδί προκάλεσε και τον θάνατό του μόλις σε λίγα λεπτά. Οι μαρτυρίες των γιατρών ήταν αυτές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις έρευνες.
Την ίδια ώρα, οι Εισαγγελίες Αθήνας και Πατρών διενεργούν παράλληλες έρευνες, για τους θανάτους και των δύο άλλων παιδιών, της Μαλένας, που πέθανε σε νοσοκομείο της Αθήνας και της Ίριδας, που έφυγε από τη ζωή σε νοσοκομείο της Πάτρας.
Βόμβα Λέων: Έχει αποκλειστεί ο θάνατος από φυσικά αίτια και στα δύο πρώτα παιδιά
Υπό αυτό το πρίσμα, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του ιατροδικαστή και προέδρου της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρη Λέων, ότι έχει αποκλειστεί ο θάνατος από φυσικά αίτια και στα δύο πρώτα παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου.
«Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες», «έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά», «θα δείτε πάρα πολύ σύντομα» είπε στον Σκάι, ο κ. Λέων, σημειώνοντας πως η συνάδελφός του που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει κάνει εξαίρετη δουλειά, δίνει ξεκάθαρες αιτίες θανάτου με όλα τα στοιχεία.
«Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής, είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα, η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου».
Ανέφερε ακόμη, ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία και από τους ίδιους επιστήμονες που βρήκαν την εν λόγω ουσία στην εξέταση της Τζωρτζίνας.
Ερχονται κι άλλες συλλήψεις; Ο ρόλος του «εξαφανισμένου» Δασκαλάκη
Κι άλλες συλλήψεις «βλέπει» ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας Πατρών και Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ εν αποστρατεία, Χρήστος Ρουγκαλας.
Όπως τόνισε μιλώντας στο MEGA, «σίγουρα είναι στο κάδρο των ερευνών ο Μάνος Δασκαλάκης ακόμα και για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς. Η σπιτονοικοκυρά δεν ήταν άρρωστη, που έλεγαν ότι είχε πάει στο νοσοκομείο. Η Ρούλα δεν μπορούσε να εργαστεί ως αποκλειστική της σπιτονοικοκυράς, γιατί δεν είχε κάποιο πτυχίο, που έλεγε κάποιος ότι έβλεπε τη Ρούλα στο πλευρό της σπιτονοικοκυράς. Εάν βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία θα βγει ένταλμα σύλληψης για τον Μάνο Δασκαλάκη», συμπλήρωσε.
«Όταν είχα διαβάσει ένα δημοσίευμα, έψαξα και είδα ότι είχαν συμβεί μέσα στα σαββατοκύριακα. Το αστυνομικό μου ένστικτο, μου «έδειξε» τη μητέρα και γι’αυτό έκανα μία ανάρτηση στα social media και μίλησα για την μητέρα, ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η μητέρα, εφόσον ο πατέρας είναι απών. Ο πατέρας δεν γνωρίζω πού βρίσκεται. Από όσο ξέρω, δούλευε ως οδηγός σε εταιρεία με φάρμακα, και έχει εξαφανιστεί. Κατά κάποιους έχει απολυθεί, κατά κάποιους έχει εξαφανιστεί από τη δουλειά του. Η συμπεριφορά του είναι περίεργη. Για να πάρει κάποιος αντίγραφα της δικογραφίας πρέπει κάποιος να είναι κατηγορούμενος, άρα δεν μπορεί να πάρει αντίγραφα», ανέφερε.
Και η νεκρή σπιτονοικοκυρά
Ο κ. Ρουγκαλάς πρόσθεσε επίσης ότι: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου μου έκανε μήνυση και 11 Απριλίου πρέπει να πάω να εξεταστώ ως ύποπτος για συκοφαντική δυσφήμιση, ωστόσο τώρα που συνελήφθη η υπόθεση πήγε στο αρχείο. Στο κοιμητήριο της Πάτρας, ο Μάνος Δασκαλάκης έχει νοικιάσει ένα κοινοτάφιο για 3 χρόνια, για την σπιτονοικοκυρά, και πάνω στον τάφο έχει την φωτογραφία ενός άνδρα. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μία πρόνοια για την κυρία που πέθανε; Έχω μάθει ότι η εκλιπούσα είχε μεγάλη ακίνητη περιουσία και έχω μάθει ότι είχε υποσχεθεί ότι θα τους το έδινε. Πήγε μία μέρα στα επέιγοντα η γυναίκα, και όλως ξαφνικώς πέθανε. Στο πιστοποιητικό θανάτου, έγραφε ότι πέθανε από νεοπλασία της μήτρας, ενώ ξέρουμε ότι δεν μπορεί να πεθάνε κάποιος από αυτό, δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, είχε απλώς επιβαρυμένο ιστορικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουγκαλάς.
«Η αστυνομία της Πάτρας έκανε αρκετές παραλείψεις. Στον θάνατο της Ίριδας δεν πήγε ιατροδικαστής, πήγε την επόμενη μέρα η Σήμανση», αποκάλυψε ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας Πατρών.
Πρόεδρος Ιατρών Πάτρας: Είχαν υποψιαστεί την Πισπιρίγκου οι γιατροί στο Ρίο
Για τα σημάδια που εντόπισαν οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Ρίου, στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, για την οποία κατηγορείται η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μίλησε η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.
Όπως είπε στον Σκάι, «υπήρχε μια διαδρομή της Τζωρτζίνας στα νοσοκομεία. Είχα εσωτερική πληροφόρηση. Τα νοσοκομεία της Πάτρας υποδέχθηκαν μόνο την Τζωρτζίνα. Η Μαλένα νοσηλεύτηκε στο Αγλαΐα Κυριακού, συνεπώς δεν είχαν γνώση του ιστορικού.»
Η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο με φερόμενους σπασμούς, όμως από τις εξετάσεις δεν βρέθηκε τίποτα, εξήγησε η κ. Μαστοράκου και τόνισε ότι οι γιατροί γνωρίζοντας την κατάσταση την πρόσεξαν ιδιαίτερα.
«Έβλεπαν μια μάνα που είχε χάσει δυο παιδιά και δεν υπήρχε αντίστοιχη συμπεριφορά. Υπήρχε συναισθηματική απόσταση από το παιδί. Ουσιαστικά δεν έδειχνε το συναισθηματικό φορτίο που θα έπρεπε να έχει κάποιος με αυτές τις απώλειες.»
Αυτό που ήταν εντυπωσιακό και εκεί υπήρξε μεγάλη ανησυχία και ερωτηματικό για τους γιατρούς ήταν το εξής. Οι γιατροί περνούσαν και την έβλεπαν τακτικά. «Μισή ώρα πριν είχε εξετάσει το παιδί ο γιατρός και ήταν μια χαρά. Ο θάλαμος του παιδιού με το γραφείο των γιατρών ήταν σε απόσταση βολής. Μισή ώρα αργότερα η μητέρα χτύπησε πολύ ήπια την πόρτα και είπε ότι κάτι συμβαίνει με τον μηχάνημα. Όταν πήγαν να δουν το παιδί είχε ήδη φύγει. Του έκαναν ανάνηψη, κατάφεραν να το επαναφέρουν, όμως έμεινε τετραπληγικό.»
Η κ. Μαστοράκου ανέφερε ότι οι γιατροί της έκαναν τοξικολογικό έλεγχο, αλλά βγήκε αρνητικός. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο τοξικολογικός έλεγχος μπορεί να δείξει φάρμακα και ναρκωτικά, όχι άλλες ουσίες, όπως την κεταμίνη.
«Υπήρχε μεγάλη διασπορά. Νοσηλεύτηκε σε διαφορετικά νοσοκομεία και δεν υπήρχε η πλήρης εικόνα. Στο Ρίο υποψιάστηκαν ότι κάτι συμβαίνει. Υπήρχε κατηγορηματική άρνηση του ζευγαριού για βοήθεια από το Χαμόγελο του Παιδιού», είπε και προσέθεσε ότι επέμειναν οι γιατροί να μπει βηματοδότης για να τη θωρακίσουν.
Τέλος, σχετικά με το γεγονός ότι η μητέρα της χορηγούσε τα φάρμακα ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο, η κα Μαστοράκου είπε ότι σε γονείς με παιδιά Αμεα γίνεται εκπαίδευση για αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους. Ωστόσο, μετά από αυτή την υπόθεση, «υπάρχει μεγάλη συζήτηση για να αλλάξει το πρωτόκολλο», ώστε να μην επιτρέπεται στους γονείς να χορηγούν φάρμακα στα παιδιά τους μέσα στα νοσοκομεία.