Την απόσυρσή του από το επάγγελμα του ηθοποιού ανακοίνωσε η οικογένεια του Μπρους Γουίλις μετά την διάγνωσή του με αφασία. Πρόκειται για μια γλωσσική διαταραχή που προκαλείται από εγκεφαλική βλάβη η οποία επηρεάζει την ικανότητα του ατόμου να επικοινωνεί. Τα μέλη της οικογένειας του 67χρονου ηθοποιού δημοσίευσαν κοινή δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοινώνοντας την αποχώρησή του.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση λέει: «Στους καταπληκτικούς υποστηρικτές του Μπρους, ως οικογένεια, θα θέλαμε να μοιραστούμε ότι ο αγαπημένος μας Μπρους αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες. Ως αποτέλεσμα αυτού και με πολλή προσοχή, ο Μπρους απομακρύνεται από μια  καριέρα που σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν.»

Η οικογένεια προσθέτει: «Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη περίοδος για την οικογένειά μας και είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη συνεχή αγάπη, τη συμπόνια και την υποστήριξή σας».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:  «Αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα ως μια ισχυρή οικογενειακή μονάδα και θέλαμε να γνωστοποιήσουμε την κατάσταση σε όλους εσάς τους θαυμαστές του Μπρους γιατί ξέρουμε πόσα σημαίνει για εσάς όπως και εσείς για εκείνον. Όπως λέει πάντα ο Μπρους «Live it up» (συνέχισε την ζωή σου) και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό.»

Η καριέρα του Γουίλις ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με σύντομους ρόλους σε ταινίες όπως η «Ετυμηγορία» του Σίντνεϊ Λουμέτ. Σύντομα εκτοξεύτηκε χάρη στον πρωταγωνιστικό του ρόλο δίπλα στην Σύμπιλ Σέπαρντ στη σειρά «Moonlighting» αλλά και την ερμηνεία του στον ρόλο του υπαστυνόμου Μακ Λέιν στην ταινία δράσης «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» (1988).

Μετά από μια μεγάλη κάμψη του στην δεκαετία του 1990, ο Γουίλις επανήλθε στην αφρόκρεμα των σταρ χάρη στην επιτυχημένη παρουσία του στην κλασική πλέον ταινία του Κουέντιν ταραντίνο «Pulp fiction».

Οι ταινίες με τον Γουίλις έχουν κάνει εισπράξεις πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Ο ίδιος δεν προτάθηκε ποτέ για Οσκαρ αλλά έχει υπάρξει υποψήφιος πέντε φορές για Χρυσές Σφαίρες κερδίζοντας μία για το «Moonlighting». Για την ίδια σειρά έχει κερδίσει το Emmy.