Προετοιμασία 15’
ΥΛΙΚΑ (για 1 μεγάλο χυμό)
10 γρ. τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
140 γρ. φρέσκος ανανάς, σε κομμάτια (σε σουπερμάρκετ)
140 γρ. φρέσκο μάνγκο, σε κομμάτια
110 ml χυμός πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κουρκουμάς
1 κ.γ. βρώσιμη γύρη* (προαιρετικά)
½ κούπα πάγου (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε μπλέντερ το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το μάνγκο, τον ανανά και τον χυμό πορτοκάλι. Αν θέλουμε να το πιούμε παγωμένο το χτυπάμε μαζί με 1/2 κούπα πάγο. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με γύρη.
* Η βρώσιμη γύρη δεν έχει καμία σχέση με τη γύρη που προκαλεί αλλεργίες. Πρόκειται για τα αρσενικά αναπαραγωγικά κύτταρα των φυτών που αποτελούν τη βασική τροφή των μελισσών (και άλλων εντόμων). Εκτός από νόστιμη είναι και ευεργετική «υπερτροφή» πλούσια σε πρωτεΐνη, αμινοξέα, υδατάνθρακες, μεταλλικά στοιχεία, ένζυμα και βιταμίνες (Α, σύμπλεγμα Β, D, E, H, K, PP), χαρίζει ενέργεια και συμβάλλει στη γενικότερη τόνωση του ανοσοποιητικού και του οργανισμού μας. Η γύρη απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό όταν υπάρχει βιταμίνη C (κι αυτός ο χυμός έχει πολλή!).