Προετοιμασία 30′, Ψήσιμο 1 ώρα και 45′
ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)
8 πιπεριές Φλωρίνης
1 σπάλα αρνιού, περίπου 1.500 γρ. (ζητάμε από τον χασάπη να μας την ξεκοκαλίσει)
40 γρ. μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι
Για το πέστο δεντρολίβανο
1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο, τα φύλλα
2 σκελίδες σκόρδο
70 ml ελαιόλαδο
60 γρ. γραβιέρα Κρήτης
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Βάζουμε τις πιπεριές σε ταψάκι και τις ψήνουμε για 15′. Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο, το σκεπάζουμε με μεμβράνη για 20′ και έπειτα τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κρατάμε στην άκρη.
Πέστο δενδρολίβανο: Χτυπάμε στο multi τα φύλλα του δεντρολίβανου, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τη γραβιέρα, μέχρι να πολτοποιηθούν.
Στρώνουμε σε λαδόκολλα ανοιγμένη τη σπάλα του αρνιού και την αλείφουμε με το πέστο και τη μουστάρδα. Αραδιάζουμε στο κέντρο τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με το σκόρδο. Αλατίζουμε και τυλίγουμε το κρέας σε ρολό. Το δένουμε και το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα. Το βάζουμε στον φούρνο μέσα σε ταψάκι και ψήνουμε για 1 ώρα και 20′. Κατόπιν, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου για 25′ στους 175 °C με ένα ταψάκι με νερό στη βάση του φούρνου. Μεταφέρουμε το ρολό σε πιατέλα και κόβουμε σε φέτες.