Η νηστεία χαρακτηρίζεται διατροφικά από την πλήρη αποχή από ζωικά προϊόντα και την αποκλειστική κατανάλωση τροφίμων από το φυτικό βασίλειο. Ετσι το κρέας, το κοτόπουλο, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και το αβγό τίθενται εκτός διατροφής και δίνουν τη θέση τους στα όσπρια, στα λαδερά, στα ζυμαρικά, στα προϊόντα δημητριακών όπως το ψωμί και το παξιμάδι, στους ξηρούς καρπούς, στα λαχανικά και στα φρούτα. Αυτό διατροφικά σημαίνει καλύτερης ποιότητας λιπαρά, λιγότερο αλάτι, περισσότερες υδατοδιαλυτές βιταμίνες και φυτικές ίνες. Ωστόσο, ο πλήρης αποκλεισμός ομάδων τροφίμων όπως του κρέατος, των πουλερικών, του ψαριού, του αβγού και των γαλακτοκομικών μπορεί να έχει ως συνέπεια μειωμένη πρόσληψη σε απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά, μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού.
Από πού θα πάρουμε βιταμίνη Β12;
Από πού θα πάρουμε ασβέστιο;
Από πού θα πάρουμε σίδηρο;
Από πού θα πάρουμε βιταμίνη D;
Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε και να κάνουμε για να νηστέψουμε με ασφάλεια στο Vita Μαρτίου που κυκλοφορεί με ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής.