Εν όψει του πολέμου στην Ουκρανία οι επιπτώσεις που αυτός προκάλεσε είναι κάτι που μας απασχολεί όλους. Λίγες μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στρατιώτες μάχονται σε μεγάλες πόλεις ανάμεσα σε αμάχους. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες βίας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και κυριαρχεί ο φόβος μετά τον βομβαρδισμό πυρηνικού εργοστασίου από τον ρωσικό στρατό. Στην εκπομπή του Φώτη Καρύδα Social Net, στο Action24, η Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλά για την κατάσταση που επικρατεί. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει
«Κατ’ εκτίμηση στο τέλος αυτής της κρίσης θα έχουν μεταναστεύσει 8.000.000 Ουκρανοί στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι αυτοί κατευθύνονται σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις οποίες συνορεύουν.»
Σε συνέχεια της συζήτησης αναφέρεται η έλλειψη ελεύθερης ενημέρωσης από δημοσιογράφους και από τις δυο πλευρές. Η Σοφία Βούλτεψη αναφέρει: «Αυτό γίνεται σε κάθε πόλεμο. Είναι πόλεμος μέσα στον πόλεμο. Πριν αρχίσουν οι εχθροπραξίες αρχίζει ο πόλεμος της προπαγάνδας γιατί πρέπει ένας άδικος πόλεμος να δικαιολογηθεί.» Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, υποστηρίζει: « Ο Πούτιν δεν είναι πλέον σε θέση να ξέρει τι μήνυμα θέλει να στείλει.» Στηριζόμενοι στις κινήσεις του Πούτιν είναι εμφανές πώς δεν έχουν υπολογιστεί οι επιπτώσεις που θα προκαλέσει αυτός ο πόλεμος. Η Σοφία Βούλτεψη τονίζει:«Οι κυρώσεις αυτού του πολέμου είναι στραγγαλιστικές. Ο Πούτιν ξεκίνησε χωρίς να ξέρει πως θα τελειώσει. Δεν υπάρχει αρχή και τέλος και αυτό είναι τρομερό λάθος.»
Πέρα από τις ψυχολογικές συνέπειες του πολέμου υπάρχουν και συνέπειες που αφορούν διάφορους κλάδους της χώρας όπως οι αυξήσεις στα καύσιμα.
Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και ασύλου λέει: « Στην γειτονιά των αγωγών γίνεται πόλεμος. Η ακρίβεια υπάρχει σε όλες τις χώρες και υπάρχει πρόβλημα αλλά θα υπάρχουν επιδοτήσεις.».
Σχετικά με το μεταναστευτικό η Σοφία Βούλτεψη είπε: « Η Ελλάδα προστατεύει καλά τα σύνορά της. Παράλληλα εμείς έχουμε να διαχειριστούμε ανθρώπους στους οποίους έχουμε δώσει το προσφυγικό καθεστώς και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτό που προβλέπει η συνθήκη της Γενεύης.»