Εντυπωσιακά κουρέματα εμπνευσμένα από τα supermodels των 90s, pixie αφέλειες στα κοντά μαλλιά, curtain bangs και έντονα face frame layers. Η μόδα ανανεώνεται, κάνει αναφορές στα χρωματιστά 70s και 80s με glossy πινελιές από 90s. Aυτές είναι οι τάσεις που θα επικρατήσουν στην κόμη μας σύμφωνα με τον Χρήστο Μιχαηλίδη. Ο διεθνής hair expert με την εντυπωσιακή καριέρα σε Λονδίνο, Παρίσι και Ντουμπάι είναι ο έλληνας κομμωτής που έχει συνεργαστεί στα Fashion Weeks του Λονδίνου, μεταξύ άλλων και με την απόλυτη ιέρεια της μόδας, την Kέιτ Μος, το κορίτσι που ο φωτογραφικός φακός ήξερε να της συγχωρεί τα πάντα. «Από κοντά έμοιαζε με μια απλή κοπέλα και μόλις ανέβαινε στη σκηνή…boom! Πυροτεχνήματα! Η παντοτινή μούσα μου» λέει γελώντας ο Χρήστος Μιχαηλίδης. Στην 20ετή πορεία του στον χώρο της μόδας και της ομορφιάς μετράει πλήθος συνεργασιών και μεγάλων διακρίσεων. Ο ίδιος έχει κερδίσει στον μεγαλύτερο φωτογραφικό διαγωνισμό κομμωτικής Oneshot Hair Awards του Behindthechair στις ΗΠΑ, ανάμεσα σε περισσότερες από 300.000 συμμετοχές, τον τίτλο του Best International Hair Colourist για το 2017 και τον τίτλο του Best Ιnternational Editorial Stylist για το 2018. Ανάμεσα στα highlights της καριέρας του βρίσκεται αναμφισβήτητα η συμμετοχή του επί τρία συναπτά έτη ως διεθνής κριτής στον μεγαλύτερο ασιατικό διαγωνισμό κομμωτικής στον πλανήτη που διεξήχθη στην Ιαπωνία με 2.500 κομμωτές να διαγωνίζονται live, ενώ το περασμένο καλοκαίρι συνεργάστηκε με τον κορυφαίο βρετανό hairstylist Guido Palau για το σόου του οίκου Dior στην Αθήνα. Στα χέρια του ακόμη έχουν αφεθεί πολλά πρόσωπα της ελληνικής σόουμπιζ, όπως ο Σάκης Ρουβάς, η Μαρία Μπεκατώρου, η Φαίη Σκορδά. Ο ίδιος, ειδικά για την Ημέρα της Γυναίκας, μοιράζεται τα trends του 2022, για μαλλιά πραγματικά ακαταμάχητα!

Τα απόλυτα haircuts
90s supermodels’ layers
Ενα κούρεμα για μακριά μαλλιά με έντονα face framing layers – το γνωστό δηλαδή φιλάρισμα των 90s. Μαλακώνει και γλυκαίνει κάθε πρόσωπο.

Airy Blunt Bob
Θα είναι το απόλυτο trend του εφετινού καλοκαιριού. Πρόκειται για ένα μονοκόμματο καρέ που φθάνει στο ύψος του πιγουνιού, το οποίο όμως διατηρεί μια απαλότητα στην περίμετρο, η οποία τελικά το «μαλακώνει» και δίνει πολύ κομψό αποτέλεσμα. Ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα πρόσωπα με μόνο περιορισμό το σωστό μήκος, ώστε να κολακεύει τον λαιμό!

Τhe Shag
Αυτή η τάση ήρθε για να μείνει. Εμπνευσμένη από τα 70s, γίνεται απόλυτα επίκαιρη με ένα twist το 2022! Soft layers συνδυάζονται με μια φράντζα που αγκαλιάζει τα μάτια, χαρίζοντας μαγεία και έντονο, βαθύ βλέμμα.

Χρωματική παλέτα
«Το 2022 είναι η χρονιά που θα γιορτάσουμε το κάστανο, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι το ξανθό θα είναι απόν» αναφέρει ο Χρήστος Μιχαηλίδης και προτείνει:

Chocolate ή teddy bear brown αποχρώσεις
Πρόκειται για το απόλυτο trend της άνοιξης. To θερμό σοκολατί συναντά τις ανταύγειες σε απαλές αποχρώσεις ginger και χαρίζει ένα πολύ γλυκό αποτέλεσμα. Τα μαλλιά των Ελληνίδων αποδεικνύονται ιδανικά για αυτούς τους τόνους, καθώς από τη φύση τους δίνουν ζεστά ρεφλέ.

Μuted beige blonde
Τα ξανθά μαλλιά «ησυχάζουν» πλέον, κατεβαίνοντας έναν τόνο σε αποχρώσεις πιο ματ, στα χρώματα της άμμου.

Εxpensive brunette sun kissed balayage
Οι αποχρώσεις αυτές παραμένουν στη μόδα! Φτάνει να δέσουμε το βασικό χρώμα με φωτεινές ξανθές ανταύγειες, δημιουργώντας έτσι το βάθος και το κοντράστ που χαρίζει συνήθως η μακρά έκθεση των μαλλιών στον ήλιο και στη θάλασσα το καλοκαίρι.

Χτενίσματα
Ponytail, η αποθέωση
H κλασική αλογοουρά δεν θα μπορούσε να λείπει από τα catwalks του 2022. Σε όλες τις εκφάνσεις της είναι το must του καλοκαιριού.

Curly hair is back!
Εντονα σγουρά μαλλιά, φυσικά ή τεχνητά, με έντονες υφές πρωταγωνιστούν. Το απόλυτο beach look επιτυγχάνεται με σπρέι αλατόνερου!

Wet look! Ηave your hair wet!
Είναι το μυστικό για τέλεια και πολύ μοντέρνα looks το καλοκαίρι, χωρίς να σπαταλάτε χρόνο για πιστολάκι! Προϊόντα σε μορφή λαδιού και τζελ αναδεικνύουν το τέλειο wet look.