Προετοιμασία 10’

 ΥΛΙΚΑ (για 1 μπολ μεσαίου μεγέθους)

½ μικρό, κόκκινο, ξερό κρεμμύδι

1-2 πιπεριές χαλαπένιο

3 ώριμα αβοκάντο

1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος

6 ώριμα ντοματίνια

Χυμός από 2 λάιμ

Λίγο κύμινο (στη 1 κουτ. γλυκού), προαιρετικά

Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Θα χρειαστούμε ένα ξύλο κοπής, πάνω στο οποίο ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια τους. Ανοίγουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι τους και βγάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι. Το ψιλοκόβουμε και αυτό πάνω στο ξύλο κοπής, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε τα φύλλα κόλιανδρου και τα ντοματίνια και συνεχίζουμε να ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μαζί πάνω στο ξύλο. Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ, κύμινο, το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.