Την ερχόμενη Τρίτη θα ενημερώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία την ελληνική Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα να υπάρξει εθνική ομοψυχία στο εσωτερικό της χώρας τονίζοντας ότι δεν είναι η στιγμή να κυριαρχήσουν τα μικροπολιτικά συμφέροντα και ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες «ενότητα», «ψυχραιμία», «σύνεση» και «αυτοπεποίθηση».

Η Ελλάδα στάθηκε πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ενημερώνοντας για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την διαβεβαιώσε ότι η είμαστε έτοιμοι για τις αναταράξεις που θα προκληθούν.

Η παραδοχή πάνω στην οποία οικοδομηθηκε η ΕΕ για το απαραβίαστο των συνόρων διαλύθηκε από την επίθεση της Ρωσίας, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ζήτησε απόλυτη εγρήγορση για κυβερνοεπιθέσεις και παραπληροφόρηση, διαμηνύνοντας ότι η Ελλάδα θα βρεθεί κοντά στους Έλληνες και ομογενείς της Ουκρανίας αλλά και δίπλα στις χώρες που θα πιεστούν από τις προσφυγικές ροές.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά της τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη και στάθηκε στην αδυναμία της ΕΕ να έχει κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας μέχρι σήμερα.

Να αφήσουμε στην άκρη τα οικονομικά συμφέροντα και να υπερασπιστούμε τις αξίες που πλήττονται απο τον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε η κα Σακελλαροπούλου.